Снимка БулфотоМинистърът на финансите Кирил Ананиев заяви, че се планира

...
Снимка БулфотоМинистърът на финансите Кирил Ананиев заяви, че се планира
Коментари Харесай

Министърът на финансите Кирил Ананиев: Предвиждаме буфер в бюджета за следващата година

Снимка Булфото

Министърът на финансите Кирил Ананиев съобщи, че се възнамерява нарастване на заплатите на служителите на реда. По думите му това ще стане от Нова година. Увеличението съгласно Ананиев ще е 10 %.

„ Прибързано се направиха заключения за средносрочната бюджетна прогноза. Тя беше създадена в невиждана обстановка.  В бюджета има ясно изразени цели, главно ориентирани към ограничения за превъзмогване на следствията от рецесията . Аз го назовавам антипандемичен бюджет, защото в него са заложени над 3 милиарда лв. за ограничения за битка против ковид...  Решили сме структуроопределящи неща, бюджетът е уравновесен между  Covid ограниченията и нуждата от промени в обособените системи “. Това сподели пред БНР министърът на финансите Кирил Ананиев.

Той разясни, че са планувани 1,6 милиарда лв. за поддръжка на семействата, 576 млн. лв. за бизнеса, 748 млн. лв. за органите на държавното ръководство, натоварени с дейностите по преодоляване на пандемията и следствията, 76 млн. лв. за национално съфинансиране от ограничения, свързани с Covid-19.

Няма популизъм и предизборни обещания … Предвиждаме буфер в бюджета за идната година. Бюджетите на всички министерства и ведомства ще се финансират до декември с 95% от ресурса, а 5% буфер ще се употребява за форсмажорни условия в системата на опазването на здравето. Ако тези 5%, или 640 млн. лв., не се похарчат, те ще оказват помощ да не се надвиши плануваният недостиг от 3,9%. От тези 3,9% близо 2,5% са свързани с Covid ограниченията...  Няма да бъдат изоставени нито хората, нито бизнесът “.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР