Снимка: БулфотоЛидерът на левицата Корнелия Нинова разкри, че БСП има

...
Снимка: БулфотоЛидерът на левицата Корнелия Нинова разкри, че БСП има
Коментари Харесай

Нинова: БСП е готова с цялостен план за едно различно управление на България

Снимка: Булфото

Лидерът на левицата Корнелия Нинова разкри, че Българска социалистическа партия има подготвен проект за едно друго ръководство на България.

" Този проект е освен с краткотрайни ограничения до изборите, а е стратегически документ с визия години напред ". Тази поръчка направи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в предаването " Неделя 150 " по БНР.

" Още преди няколко години изготвихме своя различен проект за ръководство на България - " Визия за България ". В края на предишния месец ние го актуализирахме и с различния бюджет, който внесохме в Народното събрание, представихме една цялостна визия за различна политика ", разясни Корнелия Нинова.

Лидерът на българските социалисти акцентира: " Акцентирахме на сферата на опазването на здравето – лечебните заведения да не са търговски сдружения, да има здравна карта, електронно здравно досие, разпоредба за заплати на работещите в опазването на здравето. Предложихме една друга визия за ръководство в стопанската система – с по-сериозна роля на страната, с вложения в основни браншове. Предложихме своето виждане в региона на обществената политика – преизчисляване на всички пенсии, доста сериозна политика във връзка с младежите и децата, младите фамилии, фамилно подоходно облагане, безвъзмездни медикаменти за децата и безвъзмездни учебници до 12 клас ".

По мотив европейските средства, които България чака от Европейски Съюз за възобновяване от рецесията Нинова изясни: " Предстои утвърждението на българския Национален проект за възобновяване и резистентност след рецесията. На базата на този проект България може да получи 6 милиарда евро грантове и 4,5 милиарда евро заеми от Европейския съюз. Но това са пари против промени – съблюдаване на върховенството на закона и битка с корупцията, зелена стопанска система и цифровизация ".

По нейните думи държавният проект не предлага промени, не лимитира течовете на парите за битката с корупцията и няма цялостна стратегическа визия отсега нататък. Според Нинова препоръчаното от ръководещите съставлява планове на парче, останали от предходни оперативни стратегии.

" Това крие риск за България, не за тях. Защото е допустимо е тези планове да не бъдат утвърдени от Европейската комисия, тъй като не дават отговор на заложените цели и България да не получи това финансиране, от което по този начин се нуждае ", предизвести Корнелия Нинова.

Председателят на Българска социалистическа партия показа пред слушателите на БНР различния проект на левицата за възобновяване от рецесията като акцентира, че при правенето му социалистите са се съобразили с задачите и условията от Европейския съюз. " Той е  цялостен  и обгръща оптимален брой стопански браншове – ще стигне до всеки българин. Съчетан е с промени, с секване на корупция и на обири на средства, доста облекчава стопанската система откъм администрация и административна тежест за бизнеса и е насочен към хората ", напомни Нинова.

Планът на Българска социалистическа партия предлага съвременно държавно ръководство, основано на дигитализацията, разкри още Нинова. Тя даде образец с предвижданите от социалистите системи като правене на електронна здравна карта и здравно досие на всеки жител, съдържащ информация за всяко обезпечено лице, национална електронна система по заетостта, обхващаща информацията от всичките бюра по труда, народен електронен аграрен указател, обединен електронен данъчен указател, единна електронна просветителна система с информация за всеки възпитаник и студент, както и единна осведомителна система, която да сплотява пазарите на селскостопанска продукция.

Попитана за срещата с посланиците на страните членки на Европейски Съюз, която Корнелия Нинова организира тази седмица, тя отговори: " Европейските посланици се интересуваха от управническата визия на Българска социалистическа партия по бюджета за идващия програмен интервал на Европейския съюз, по Националния проект за възобновяване, битката с корупцията, ограниченията за коронавирус рецесията и промените, които считаме да предприемем. Направихме един доста изчерпателен политически и експертен диалог за бъдещо ръководство ".

За посочената от президента дата 28 март за осъществяване на парламентарните избори Корнелия Нинова разяснява: " Тези избори няма да са обичайни и като акция, и като метод на осъществяване. 28 март е вероятната по Конституция дата и тя е решение на президента – ние се отнасяме с почитание към това негово конституционно право ". Според водача на Българска социалистическа партия една ниска изборна интензивност не е от изгода на България и ще докара до ниска легитимност на бъдещи парламент. Нинова изрази и терзание от вероятността в създалата се обстановка част от българските жители да нямат опция да упражнят правото си на глас.

Нинова дефинира като неистина изказванията, че съдът е отказал да записва  БСП. " Никой съд не ни е отказвал регистрация. Документите ни са импортирани и чакаме първото дело, което ще преглежда регистрацията ни след Конгреса, планувано за идната седмица ", сподели по тематиката ръководителят на Българска социалистическа партия.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР