Снимка БулфотоЛидерът на БСП Корнелия Нинова, заедно с Крум Зарков

...
Снимка БулфотоЛидерът на БСП Корнелия Нинова, заедно с Крум Зарков
Коментари Харесай

БСП: Не ни вменявайте такава величава сила, че може да изкараме хората на улицата

Снимка Булфото

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, дружно с Крум Зарков и Калоян Паргов, дадоха конференция на „ Позитано ” 20 поради нажежената конюнктура в страната, написа флагман.бг.

Нинова стартира с поддръжка на ветото на президента Румен Радев, което той наложи при започване на деня върху Закона за корпоративното подоходно облагане, в частта му за повишване на налога за старите коли. И заяви:  „ Между първо и второ четене на бюджета ще внесем претенции за анулация на облагането с налог за старите коли. Българска социалистическа партия ще упорства Министерски съвет да отдръпна законопроекта за екотакса за облекла и обувки втора ръка. Продължаваме да настояваме да се понижи ДДС-то на хляба и медикаментите, както и да се преизчислят пенсиите ”.

Стигна се и до тематиката: Протестите

„ Това са обществени митинги на междинната класа, на хора, които желаят смяна на стопанската система, здравния модел и напущат страната.

Призоваваме ръководещите да се вземат в ръце в тази обстановка. Да си оправят вътрешните спорове - с Патриотите, позицията за Пакта за миграция на Организация на обединените нации – външният министър Екатерина Захариева споделя „ за ” сме, Борисов споделя – не. Менда Стяонова споделя подвигаме „ Гражданската отговорност ”, Борисов споделя – не...

Защото имат проблеми с хората на улицата. Да не хвърлят отговорността там, където не би трябвало.
Българска социалистическа партия ще бъде естественото продължение на настояванията на хората там, където е мястото – със закони, в Народното събрание ”, сподели Нинова.

Нинова бе безапелационна, че Българска социалистическа партия ще продължава да саботира кворума в Народното събрание и няма да се записва, само че интензивно ще взе участие в диспути и закони при кворум.

Членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Калоян Паргов взе думата с забавна честитка: Честит ден на Доброто (б.а. през днешния ден е отбелязва Денят на доброто). Българска социалистическа партия желаеме да сме положителни, а не да следваме конюктюрата.

Той обаче най-сетне отговори изрично стои ли Българска социалистическа партия в основата на протетсите против горивата, които текат от няколко дни в цялата страна: „ Българска социалистическа партия няма организация, която да подбуди подобен всеобщ митинг. Това, че ние се солидаризирахме, това е наша позиция. Бюджетът, финансовите планове, това изкара хората. Не вменявайте на Българска социалистическа партия такава величава мощ, че може да изкара хората на улицата. Те излизат от беднотия и тъй като са без опция да възнамеряват бъдещето си ”.

Нинова беше безапелационна също: „ Ние не поддържаме обособена група като хора, а настояванията, зад които застават ”.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР