Снимка БулфотоЛидерът на БСП Корнелия Нинова наруши мълчанието по темата

...
Снимка БулфотоЛидерът на БСП Корнелия Нинова наруши мълчанието по темата
Коментари Харесай

Нинова: Само Борисов можеше да осигури състезание за главен прокурор

Снимка Булфото

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова наруши мълчанието по тематиката " избор на основен прокурор " и се оправда, че социалистите нищо не могат да създадат по въпроса, а единствено изпълнителната власт, съобщи Нова тв.

" Прави усещане, че всички са се вторачили в бсп и никой не пита този единствен, от който зависи този въпрос. Той се споделя Бойко Борисов. Единственият човек, който може да обезпечи съревнование сред двама души, е Бойко Борисов ", съобщи пред пленарната зала Нинова в политически доклад за изтеклата пленарна сесия.

Соцлидерката се обърна и към десницата, която стачкува против номинацията и също се е вторачила в Българска социалистическа партия. " Нито партии, нито депутати, нито БСП може да направи такова предложение, в случай че можехме - щяхме ", изясни лидерката на соцпартията. Нинова изясни още, че е изчаквала с вяра крайния период 29 юли, с цел да може " Борисов да внесе втора кандидатура ".

Премиерът няма такова пълномощие, само че Нинова изясни, че той е могъл да го направи през правосъдния министър Данаил Кирилов като член на кабинета, който има това право да номинира. И тъй като това не станало, за Българска социалистическа партия Борисов " е участник в сделката на един-единствен претендент " за основен прокурор, нападна Нинова. Тя напомни, че Българска социалистическа партия поначало е била срещу разделянето на Висш съдебен съвет на две колегии и няма желание да взе участие в конфликта за едно или друго име. Нинова обаче настоя, че ще внесе промени в правосъдния закон още наесен. 

Преди това Нинова направи преглед на изтеклата сесия, разкритикува ръководещите за признатите от тях 21 закона.

" В първия ден от сесията всички тържествено представяме целите, в последния нормално безмълвно си тръгваме и отиваме във почивка ", означи лидерката на Българска социалистическа партия. Тя цитира няколко закона, признати от болшинството през тази сесия, които съгласно нея са нанесли вреди на жителите.

" Закон за енергетиката - резултат - чудовищни пазарни операции, част от предприятията затвориха и освободиха служащите, цената на тока скочи ", уточни Нинова, като добави, че работодателите са реагирали с право на всичко това. Актуализацията на бюджета, пустеещите плажове и обжалването на концесията на Летище " София " бяха част от цитираните от Нинова последствия от законодателството през отминалия политически закон.

На финала на декларацията соцлидерка се почувства като преподавател, който дава дежурния лист от книги за четене през ваканцията.   " Зададох доста тематики. Четете и мислете, че ни чака гореща есен ", обърна се към парламентаристите Корнелия Нинова.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР