снимка БулфотоЛекарствата, които се изписват на пациенти с коронавирус не

...
снимка БулфотоЛекарствата, които се изписват на пациенти с коронавирус не
Коментари Харесай

Пловдивски фармацевти: Няма лекарства за болните от коронавирус

снимка Булфото

Лекарствата, които се изписват на пациенти с ковид не доближават. Макар че складовете зареждат с нужните лекарства, търсенето е повишено и количествата са незадоволителни. За това сигнализираха пловдивски, съобщи Българска национална телевизия. 

Касае се основно за две групи антибиотици. Също по този начин няма антикоагуланти, кортизонови препарати в таблетни форми, имуноподкрепящи средства и противовирусни препарати на билкова основа. Всички те се изписват по скица за домашно лекуване на заболели с ковид.

Заради апела пациенти с грипоподобни признаци да не вървят при персоналните си лекари, а да им се обаждат по телефона, хората всеобщо отиват в аптеките без предписания на книжен притежател и ги демонстрират снимани на телефоните си, или непосредствено се обаждат на лекаря си, с цел да удостовери, че е предписал даденото лекуване с антибиотици. Но когато те липсват, фармацевтитете просто подвигат плещи и споделят: " Опитайте още веднъж на следващия ден ". И по този начин пациентите обикалят от аптека на аптека или пък пътуват до прилежащи общини, с цел да се снабдят с нужните лекарства.

Фармацевтите приканват – в случай че не сме заболели дано да не се презапасяваме с медикаменти, тъй като в този миг някой фактически има потребност от тях.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР