Снимка: БулфотоКЕВР направи ново предложение за 10% скок в цените

...
Снимка: БулфотоКЕВР направи ново предложение за 10% скок в цените
Коментари Харесай

КЕВР предлага ново увеличение на цената на газта

Снимка: Булфото

КЕВР направи ново предложение за 10% скок в цените на природния газ . Енергийният регулатор планува от първи октомври мегаватчас от синьото гориво да стане 24,84 лева без Данък добавена стойност, цена за транспорт и данък.

Така в рамките единствено на два месеца природния газ ще означи повишаване с над на 100.

На намерено съвещание КЕВР разиска отчет по отношение на импортираното заявление на " Булгаргаз " ЕАД за одобряване на цена за месец октомври 2020 година, по която публичният снабдител ще продава природен газ на крайните доставчици и на лицата, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила.

При  одобряването на цената на природния газ КЕВР регистрира декларираните планирани количества природен газ от импорт за вътрешния пазар , изискванията по контракта сред " Булгаргаз " ЕАД и ООО " Газпром экспорт " и усреднения валутен курс на Българска народна банка на лв. по отношение на задграничната валута, в която се заплаща внасяния в страната природен газ, пише 

Правомощията на КЕВР са само да откри дали заявката на публичния снабдител " Булгаргаз " ЕАД дава отговор на условията на Наредба № 2 за контролиране на цените на природния газ и на контракта за доставка сред двете сдружения.

Окончателното решение за одобряване на цена за месец октомври 2020 година, по която " Булгаргаз " ЕАД ще продава природен газ на крайните доставчици и на лицата, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила, Комисията ще вземе на закрито съвещание на 01.10.2020 година

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР