Снимка БулфотоКАТ дава гратисен период на шофьорите, сключили Гражданска отговорност“

...
Снимка БулфотоКАТ дава гратисен период на шофьорите, сключили Гражданска отговорност“
Коментари Харесай

Полицията дава гратисен период на застрахованите във фалиралата Олимпик

Снимка Булфото

КАТ дава гратисен интервал на водачите, сключили „ Гражданска отговорност “ с банкрутиралия осигурител „ Олимпик “. Органите на реда обаче не са решили докога се продължи той.

Това разяснява през днешния ден по време на брифинг основен контрольор Росен Рапчев от отдел „ Пътна полиция “, съобщи кореспондент на Novini.bg.

По думите му според Кодекса всяко МПС би трябвало да има сключена застраховка „ Гражданска отгоровност “.

„ Когато такава застраховка към този момент не е дейна, ние естествено няма по какъв начин да не предприемем дейности, според Кодекса за застраховането “, изясни експертът.

По думите му в първите дни водачите ще се разминават с предизвестие.

„ Реално видяно в първите дни няма да глобяваме, а единствено ще предизвестяваме водачите, в случай че ни дават лавица на „ Олимпик “. В първите няколко дни ще им дадем опция да ги предупредим да си сключат незабавно застраховка и ще започваме да ги глобяваме “, уточни още основен контрольор Росен Рапчев.

Междувременно Пътна полиция даде систематизирани данни за извършената интервенция по линия на TISPOL за скорост.

„ Имаме доста повече открити нарушавания и доста връчени фишове. Глобите се завишават доста заплащат си водачите, допускаме, че това няма да е с магическа пръчка, би трябвало да съблюдават закона “, изясни срециалистът.

Най-много са нарушителите в столицата, където са хванати 3212 души. Следва Велико Търново  с 2171 водачи и Благоевград, където са глобени 1831 водачи.

„ Там имаме в действителност засилен надзор с всички автоматизирани средства “, изясни Рапчев.

Над 3000 нарушавания са хванати единствено за ден, а 82 водачи са останали без свидетелства за ръководство. Общо 28 603 са откритите нарушавания при извършената акция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР