снимка БулфотоКъсно снощи ГЕРБ се отметнаха от обещанието от следващата

...
снимка БулфотоКъсно снощи ГЕРБ се отметнаха от обещанието от следващата
Коментари Харесай

ГЕРБ се отметнаха от обещанието да дават детски на всяко българче, ВМРО им отвърнаха с отпор

снимка Булфото

Късно нощес ГЕРБ се отметнаха от обещанието от идната година детски добавки да се заплащат на всяко българче, без значение от фамилните приходи. Те внесоха изменение в Закона за държавния бюджет и върнаха подоходния аршин. За сметка на това дотските с новото предложение стават по-големи, а подоходния предел се подвига, съобщи. 

ГЕРБ възнамерява да насочи икономията от 205 милиона лв. за по-високи заплати в Министерство на вътрешните работи и месечни добавки на медиците, както и отчасти ще покрие оповестения от здравния министър ангажимент за 600 лева добавка към заплатата за всички лекари.

По данни на Министерството на финансите през 2020 година надбавки получават към 570 000 деца от общо 1 250 000. Разширяването на помощта за към 680 000 деца щеше да коства в допълнение на бюджета 390 млн. лева за 2021 година

Против концепцията се разгласи Вътрешна македонска революционна организация, като показва, че всяко дете в България би трябвало да получава държавна помощ, а актуалният рентабилен аршин ощетява огромна част от родителите.

" Децата на България не могат и не би трябвало да се разделят по рентабилен принцип. На тази порочна процедура, въведена по незнайни аргументи, би трябвало да се постави край. В това сме безапелационни! ", декларира Вътрешна македонска революционна организация.

От партията дефинират и като контрапродуктивно опълчването на фамилиите с деца на лекарите и служителите на реда, тъй като тъкмо сега страната няма потребност от тези вътрешно публични борби.

" Противопоставянето на фамилиите с деца на лекарите и служителите на реда е контрапродуктивно и изцяло излишно на фона на обострящата се пандемия. Точно сега страната няма потребност от тази вътрешно-обществена борба.
Да не приказваме, че точно подоходният аршин лишава към днешна дата децата на същите тези хора на първа линия от детски ", написа в поцизия на Вътрешна македонска революционна организация.

В прессъобщение на съдружния сътрудник на ГЕРБ се споделя, че разпоредбите, по които отпущането на детски надбавки става в този момент, ощетяват огромна част от работещите родители, и са в интерес на " хора, които съзнателно укриват приходи или напряко в маргиналните групи "

" Това беше и една от аргументите ние от Вътрешна македонска революционна организация да предизвикваме основаването на нов, обединен обществен кодекс, който да вкара ред в тази област. Но до момента в който кодифицирането в обществената сфера стане факт, настояваме най-малко забележимата неправда, касаеща фамилията, децата и една болна тематика – демографската рецесия, да бъдат позволени посредством детските надбавки в бюджета за 2021-а година ", безапелационни са от партията.

Следва да се означи, че са значително случаите, в които приходът на фамилията надвишава минимално изискуемата от Закона горна граница, което води до невъзможността на тези фамилии да се възползват от по този начин заложената държавна помощ. Считаме, че предлагането на Вътрешна македонска революционна организация ще разшири финансовата поддръжка за българските фамилиите с деца, тъй че тя да доближи до всяко дете в България, каквато е била регламентацията до 2002 година

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР