Снимка: БулфотоКанцлерът на Германия Ангела Меркел разкри кога ограниченията, наложени

...
Снимка: БулфотоКанцлерът на Германия Ангела Меркел разкри кога ограниченията, наложени
Коментари Харесай

Меркел: Ограниченията ще отпаднат, когато 60% до 70% от населението придобият имунитет срещу коронавируса

Снимка: Булфото

Канцлерът на Германия Ангела Меркел разкри по кое време рестриктивните мерки, наложени поради ковид, ще отпаднат.

Ограничения та в публичния живот ще отпаднат изцяло чак когато 60% до 70% от популацията придобият имунитет против ковид - без значение дали в резултат на прекарано  заболяване  или посредством на  ваксина ция. Това съобщи немската канцлерка  Ангела Меркел  в неделя, 8 ноември, представена от Дойче Веле.

" Ваксината няма да е наложителна "

Относно самото имунизиране канцлерката също зае ясна позиция. Меркел допуска,че след появяването на  ваксина  първо ще бъдат ваксинирани лекари, болногледачи и различен медицински личен състав, както и хора от рисковите групи, написа dunavmost.com.

В свое видеообръщение от Берлин канцлерката акцентира категорично, че " никой няма да бъде принуждаван да се имунизира ". По думите ѝ, немското държавно управление се надява " прекомерно скоро " да има към този момент разрешителни за допусната  ваксина . И в действителност, белези за сходен пробив към този момент има.

Пробив в производството на ваксина

Германската компания " Biontech " от град Майнц и нейният сътрудник " Pfizer " през днешния ден разгласиха дълго чаканите данни от третата фаза на клиничните тествания на потенциалната  ваксина  BNT162b2.

От тях излиза наяве, че седем дни след инжектиране на втората доза препаратът е посочил успеваемост от над 90%. Това значи, че 28 дни след първата имунизация се основава отбрана против ковид.  Ваксина цията се състои от общо две дози по 30 микрограма. Колко дълго трае този имунитет към този момент не е ясно. " Biontech " и " Pfizer " са подали молба за незабавна регистрация и в Америка.

Близо 44 000 души вземат участие в тестването на потенциалната  ваксина  - измежду тях има хора на възраст сред 16 и 85 години, както и хора с предварителни болести като СПИН, Хепатит С или B и други. Студията по проучването на потенциалната  ваксина  продължава и ще следи здравословното положение на участниците в продължение на две години.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР