снимка БулфотоКакто метеоролозите предупреждаваха през последните дни, зимата днес се

...
снимка БулфотоКакто метеоролозите предупреждаваха през последните дни, зимата днес се
Коментари Харесай

Зимата се завърна

снимка Булфото

Както метеоролозите предупреждаваха през последните дни, зимата през днешния ден се завърна. Студът ще скове цялата страна, само че през уикенда се чака усъвършенстване. Сняг вали сега по високите елементи на Западна България. Днес ще бъде облачно, прохладно и с превалявания от дъжд, в северозападните региони - от сняг. Ще духа сдържан до мощен изток-североизточен вятър, който след обяд ще се ориентира от северозапад, в Източна България от север-североизток и с него ще нахлува леден въздух, съобщи.

До вечерта на доста места в Северна България и по високите полета на Западна дъждът ще премине в сняг. Ще се образува снежна завивка. В Предбалкана и Лудогорието ще има условия за виелици и навявания. Максималните температури ще бъдат от 1° - 3° в Северозападна България до 10° - 11° в югоизточните региони от страната. 

В планините ще бъде облачно, прохладно и с превалявания най-вече от сняг, под 1100 - 1200 метра - от дъжд. Ще духа сдържан до мощен южен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад - северозапад и с него ще нахлува леден въздух. С понижението на температурите границата на снеговалежа ще се намали. На доста места по планинските проходи ще се образуват навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 2°, на 2000 метра - към минус 3°.

По Черноморието ще бъде облачно и прохладно. Ще духа сдържан до мощен вятър от изток. След обяд ще има превалявания от дъжд, по-значителни по северното крайбрежие. Максималните температури ще бъдат сред 5° и 10°. Температурата на морската вода е 7° - 8°. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала. През нощта вятърът ще се ориентира от север-североизток.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР