снимка: БулфотоЖители на община Лозница готвят блокада на кръговото кръстовище

...
снимка: БулфотоЖители на община Лозница готвят блокада на кръговото кръстовище
Коментари Харесай

Протест блокира пътя Разград- Търговище

снимка: Булфото

Жители на община Лозница готвят обсада на кръговото кръстовище на село Трапище сред 11.00 и 12.00 часа. Гражданският митинг е поради неприятното положение на пътната мрежа в правата Разград - Търговище. 

Участъкът е занемарен от години и е в окаяно положение. Не е спазено и обещанието за ремонт, съобщи Васил Василев от уредниците на митинга. 

" От Областното пътно ръководство в Разград дадоха обещание, че в сектора ще стартира ремонт при започване на септември. Досега няма подхванати дейности, нито някаква информация за забавянето. Ние сме решени да искаме добри пътища в нашия район, решението е през днешния ден за към половин час да блокираме придвижването в региона на кръстовище на село Трапище ", сподели Василев, предава БНР.

Във връзка с оповестения цивилен митинг регионалният шеф на Разград Иван Борисов прецизира, че не е в него повода за забавянето на незабавния краткотраен ремонт на сектора от републиканския път Дралфа – Чудомир – Лозница до вливането му основния път Русе – Варна. По искане на Борисов Министерският съвет отпусна нужните за този незабавен ремонт малко над 317 хиляди лева с Данък добавена стойност. Не е стартирала обаче процедурата по директно финансиране от Агенция " Пътна инфраструктура ". Областния шеф прецизира, че изпратил публично документално питане до Регионалното министерство за аргументите за забавянето. Очаква се отговорът на ведомството.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР