Снимка: БулфотоИзпълнителният директор на Пирогов проф. Асен Балтов направи коментар

...
Снимка: БулфотоИзпълнителният директор на Пирогов проф. Асен Балтов направи коментар
Коментари Харесай

Проф. Асен Балтов: Първата ваксина, която ще дойде у нас, ще е РНК ваксина. Тя ще бъде подходяща за всички

Снимка: Булфото

Изпълнителният шеф на " Пирогов " проф. Асен Балтов направи коментар за предстоящата ваксинация в България. Той сподели също по кое време чака да дойдат първите дози ваксини против коронавирус у нас.

Това, че към този момент има ваксини против ковид, е една гражданска война, която стана в границите на по-малко от година. Важно е да има основана доста добра логистика, тъй като имунизациите са три. Това сподели в предаването " Неделята " по Нова телевизия шефът на " Пирогов " проф. доктор Асен Балтов.

Силно се надявам, че първите ваксини ще са у нас до края на годината. Чака се решенето на Европейската организация по медикаментите. Буквално от идващия ден ще има подготвеност имунизациите да се разпределят във всички страни от Европейския съюз. Ние имаме подготвеност да приемем имунизациите. В " Пирогов " също ще се съхраняват ваксини, като те ще бъдат и поставяни в незабавния център, съобщи проф. Балтов.

Най-вероятно първата ваксина, която ще пристигна у нас, ще е т.нар матрична, РНК ваксина. Тя ще бъде подобаваща за всички. В началото имунизацията ще бъде поставяна на най-уязвимите групи. Бременните и децата до 16-годишна възраст няма да се имунизират, посочи шефът на " Пирогов ", написа Novini.bg.

Той посочи, че към този момент не се планува имунизацията да е наложителна. Препоръчвам горещо на всички да се имунизират, тъй като това ни дава къс път за справяне с пандемията, съобщи проф. Асен Балтов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР