снимка БулфотоИзненада! КЕВР предлага цената на синьото гориво за септември

...
снимка БулфотоИзненада! КЕВР предлага цената на синьото гориво за септември
Коментари Харесай

КЕВР предлага цената на газта да е по-висока с 15,21%

снимка Булфото

Изненада! КЕВР предлага цената на синьото гориво за септември да бъде с 15,21% по-висока спрямо настоящата цена за август. Това стана на извършено през днешния ден намерено съвещание, на което беше разискван отчет за импортираното заявление на ”Булгаргаз ”, оповестиха от Комисията по енергийно и водно контролиране, написа.

Дружеството иска от регулатора да утвърди цена за идващия месец, по която публичният снабдител ще продава природен газ на крайните доставчици и на лицата, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила.

Предложението на публичния снабдител за цената на природния газ е съобразено с промените в контракта за доставка сред „ Булгаргаз ” и „ Газпром экспорт ” от 2 март 2020 година Считано от 5 август 2019 година, цената на природния газ към този момент се пресмята всеки месец и се образува по нова ценообразуваща формула, напомнят от КЕВР. „ Булгаргаз “ е показало към заявката информация за общото количество природен газ за 2020 година и относителния дял на количествата за социална доставка на природен газ, програмата за освобождение на природен газ, както и по двустранните контракти.

След осъществен разбор, направен въз основа на показаните от „ Булгаргаз “ ЕАД данни и след направени калкулации според ценовия модел, в отчета се предлага цената на природния газ от 1 септември 2020 година да бъде в размер на 21,51 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС). В съпоставяне с настоящата цена за месец август 2020 година в размер на 18.67 лева./MWh нарастването е с 2,84 лева./MWh или с 15,21%.

На 1 септември КЕВР ще одобри дефинитивно решение за цената на природния газ за септември 2020 г. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР