снимка: БулфотоИзбирател няма право да снима вота си.Ако машина не

...
снимка: БулфотоИзбирател няма право да снима вота си.Ако машина не
Коментари Харесай

От ЦИК обявиха при какви условия ще се гласува с бюлетина

снимка: Булфото

Избирател няма право да снима вота си.

Ако машина не започва или спре работа по време на изборния ден, ръководителят на съответната комисия би трябвало да уведоми неотложно РИК и колцентъра на “Сиела Норма ”. Това е записано в методическите инструкции на ЦИК към членовете на секционните комисии, предава Труд. Ако до 20 минути пристигналият механик не може да оправи машината, ще се минава на хартия.

Секционната изборна комисия сформира констативен протокол, в който се разказва часът на прекъсването на работата на машината, повода и изложение на съответната обстановка, часът на известяван на колцентъра и на техника и часът на неговото идване. “Ако техническите аргументи не могат да бъдат отстранени в период до 20 минути, СИК взема решение и уведомява РИК и ЦИК за съществуване на предпоставки за прекратяване на машинното гласуване и прекосяване към гласоподаване единствено с една машина, в случай че в секцията има втора. В противоположен случай изборният ден ще продължи с хартия.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР