снимка БулфотоИталианците решиха да си създадат отделна агенция за киберотбрана,

...
снимка БулфотоИталианците решиха да си създадат отделна агенция за киберотбрана,
Коментари Харесай

Италианците си правят отделна агенция, за да се пазят от руснаците

снимка Булфото

Италианците взеха решение да си основат обособена организация за киберотбрана, с цел да се защитят от руснаците, заяви Франс прес, представен от.

Тази организация ще бъде на директно послушание на премиера и в началото ще разполага с 300 чиновници.

Необходимостта от засилване на киберсигурността на европейско и национално равнище, изключително в подтекста на съветската опасност, бе подчертана от италианския министър председател Марио Драги на срещата на европейските водачи на 25 май в Брюксел.

Националната организация за киберсигурност бе основана в деня, в който Марио Драги организира телефонен диалог с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг преди срещата на върха на НАТО. По време на диалога си Драги и Столтенберг разискаха съдействието сред НАТО и Европейски Съюз.

 

Основните задания на организацията ще са " и устойчивостта на службите и на главните държавни функционалности от заканите в киберпространството ", " да укрепва сигурността на осведомителните и информационните системи " и " да създава индустриални, софтуерни и научни пълномощия ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР