снимка: БулфотоИмуществото на Росенец принадлежи на две фирми - едната

...
снимка: БулфотоИмуществото на Росенец принадлежи на две фирми - едната
Коментари Харесай

Отпускат хиляди левове на Бургас за събарянето на незаконни обекти в местността „Росенец

снимка: Булфото

Имуществото на " Росенец " принадлежи на две компании - едната с офшорен притежател, другата е с мним бизнес, разгласи ръководителят на комисията Калоян Янков.

69 000 лева ще бъдат отпуснати на Областна администрация Бургас за събарянето на противозаконни обекти в местността „ Росенец ". Това стана факт на извършеното през днешния ден съвещание на Министерски съвет, на което участва и регионалният шеф проф. Мария Нейкова.

„ Спазваме законно откритите процедури. Законът е разписал процедури. Този закон аз също не го одобрявам за рационален, само че той е признат доста преди служебното държавно управление ", съобщи проф. Нейкова, предава Българска национална телевизия.

Двете постройки, за които са планувани средствата за срутване, са към този момент с влезнали в действие заповеди на кмета на Бургас. Става въпрос за „ Триетажна солидна постройка " и „ Преместваем обект за защита "., прецизираха от Областна администрация - Бургас.

Двуетажната постройка, за която също има заповед на Община Бургас за срутване, е обект на правосъден спор и до момента в който не приключат правосъдните процедури не могат да се подхващат каквито и да е дейности по отношение на нея. Ще се следват законовите процедури.

Областният шеф проф. Мария Нейкова е уведомила служебното държавно управление и за други противозаконни градежи в местността „ Росенец ", за които също е поискала средства за премахването им.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР