Снимка БулфотоГолемият въпрос - дали учениците от 5-и до 12-и

...
Снимка БулфотоГолемият въпрос - дали учениците от 5-и до 12-и
Коментари Харесай

Учениците от 5-и до 12-и клас остават на онлайн обучение

Снимка Булфото

Големият въпрос - дали учениците от 5-и до 12-и клас ще се върнат в класните стаи, откри своя отговор през днешния ден. Решението е съобразено с разбора на противоепидемичните ограничения.

Засега онлайн уроците за  възпитаници те от 5-ти до 12-ти клас ще продължат. Все още е рано за решение големите  деца  да се върнат в клас. Това стана ясно след среща сред просветителния и здравния министър. Пет са възможните  вид и за продължение на образованието според от развиването на пандемията, информира .

Анализът на противоепидемичните ограничения продължава и на този стадий за връщане на всички  възпитаници  няма по какъв начин да се приказва дефинитивно, се показва в известие на здравните управляващи.

Миналата седмица в класните стаи се върнаха единствено малките  деца  - от 1 до 4 клас. Тогава просветителният министър  Красимир Вълчев  съобщи, че е допустимо от 18-ти януари присъствено още веднъж да учат и по-големите. До такова решение обаче през днешния ден не се стигна.

Дванайсетокласникът Славчо твърди, че ще се приготви също толкоз добре за матурите в края на годината и в случай че учи единствено от у дома, а не в клас. Това обаче не значи, че не желае още веднъж да е на  учебно заведение .

„ Това да се върна на  учебно заведение  всъщност е обвързвано с обстоятелството, че желая да излизам повече и заради обстоятелството, че сме толкоз затворени, имаме потребност да се разгърнем повече и да се срещаме с хора още веднъж ”, счита Славчо Абрашев, написа dunavmost.com.

Надежда Славчо да се види със съ възпитаници те си въпреки всичко има. Директори и специалисти от просветното ведомство разискват разнообразни сюжети за образованието до края на образователната година. Един от тях е в клас да се завърнат само  възпитаници те, на които им предстоят външни оценения и матури.

„ Най-оптимистичният е връщане последователно на всички класове, тъй че да има опция всеки клас да премине през присъственото образование през идващите месеци ”, изясни Диян Стаматов, шеф на 119-то СУ „ Акад. Михаил Арнаудов ”.

Част от  възпитаници те обаче не желаят периодично повтаряне на онлайн и офлайн уроци.

„ Ако ще бъде толкоз шарено с присъствено и цифрово, считам, че е по-добре да си останем цифрово, тъй като главната част на това да сме отдалечено е сигурността ни. Ако седмица през седмица идваме, това ще ни демотивира ”, счита Славчо.

Един от сюжетите е наново връщане у дома на всички  деца  - даже тези до четвърти клас. Дотук обаче ще се стигне единствено при внезапен скок на инфектираните, безапелационни са шефовете. Затова приканват повече техни сътрудници да се имунизират. Ниският % искащи досега си имал пояснение.

„ Болшинството от младите сътрудници просто не считат, че са рискови и заради това не са се записали. Една огромна група са го преболедували и една дребна част от сътрудниците, които са отказали, са с разнообразни хронични болести ”, изяснява Диян Стаматов.

До дни би трябвало да стане ясна и логистиката по какъв начин и по кое време ще стартира ваксинирането на учителите и непедагогическия личен състав. Държавата обмисля да стартира и всеобщо тестване на работещите в системата на  обучение то.

Разговорите за връщане на  възпитаници те ще продължат и в идващите дни. Решение може да има още този петък.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР