Снимка БулфотоГолемият български джазмен Милчо Левиев се отказва от званието

...
Снимка БулфотоГолемият български джазмен Милчо Левиев се отказва от званието
Коментари Харесай

Милчо Левиев оплю ЕСК, отказа се от титлата Почетен гражданин на Пловдив

Снимка Булфото

Големият български джазмен Милчо Левиев се отхвърля от званието Почетен жител на Пловдив. Скандалната вест заяви самият той в писмо до кмета Иван Тотев.

„ Не утвърждавам Вашата администрация и се опасявам за вредите, които тя нанася на пловдивската просвета “, написа Левиев до Тотев, съобщи  plovdiv-press.bg.

По думите му община Пловдив, след избирането на града за Европейска столица на културата, прави всичко друго, с изключение на да се отнася с него почетно, камо ли честно. Музикантът ни даже не е бил поканен на формалното разкриване на Пловдив 2019, твърди самият той. Левиев не бил получил и ред приветствие от община Пловдив във връзка 80-годишнината си. Проектите, свързани с ЕСК, които Левиев е показал, са били отхвърлени от общината.

Ето цялостния текст на писмото, в което джазменът показва обидата си от кмета и администрацията на града:

„ Предполагам знаете, че съм от дълго време почетен от Община Пловдив като Почетен Гражданин на този Град, където съм роден и просветен.   След избирането на града за Европейска Културна Столица за 2019 година същата община прави всичко друго, с изключение на да се отнася към мен почетно, камо ли честно.

Още преди години поддържах Пловдивската кандитатура за Културна Столица в битката със София, за което си завоювах зложелател в лицето на Йорданка Фандъкова (все още кмет на София) и нейния антураж. Впоследствие всички планове за София, които показа екипа ми с мое присъединяване, бяха с лека ръка отхвърлени.

Чух и гледах редица изявленията, в това число Вашето и на директорката на INTERNATIONAL PLOVDIV JAZZ FESTIVAL (който аз основах и ръководех под името PLOVDIV JAZZ EVENINGS). В тези изявленията даже не се загатна моето име?!

Миналата година навърших 80 години и не получих нито един ред приветствие от Община Пловдив. Не бях поканен и на тържественото разкриване. Вашето и на администрацията Ви отношение персонално към мен е като към НЕпочетен жител.

Като жител твърдо не утвърждавам Вашата администрация и се опасявам за вредите, които тя нанася на Пловдивската просвета, по тази причина:

ОФИЦИАЛНО съдебна експертиза ОТКАЗВАМ от званието Почетен Гражданин на Пловдив ”.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР