Снимка БулфотоГласът на ЦИК обясни как върви преброяването на последните

...
Снимка БулфотоГласът на ЦИК обясни как върви преброяването на последните
Коментари Харесай

Матева, ЦИК: Няма забавяне, резултатите за първи път се обработват толкова бързо

Снимка Булфото

Гласът на ЦИК изясни по какъв начин върви преброяването на последните гласове от изборите. Няма закъснение, резултатите за първи път се обработват толкоз бързо. 100% обработени резултати, качени на страницата на ЦИК, ще има тогава, когато създадем наново въвеждане на всички секционни протоколи от страната и отвън страната, без значение, че тези отвън страната към този момент са въведени в базата данни. Прави се ново въвеждане, прави се втора база данни и съпоставяне, заяви зам.-председателят и представител на ЦИК Росица Матева.

Това съобщи bTV.

Матева добави, че се чакат протоколите от две РИК - Шумен и София област, по-късно стартира повторното въвеждане на секционните бумаги. След това би трябвало да се отстранят и в действителност неточности или несъответствия сред базите данни и да се вземе решение по всеки протокол.

" Нямаше закъснение съгласно мен, тъй като резултатите постоянно са обработвани след изборния ден, до началото на следобеда. Сега приключихме към 17:30 ч., само че напомням, че става дума за близо 800 секции. Досега най-вече секции имаше на 4 април – 464, тогава резултатите са обработени към 14:00 ч. ", разяснява Росица Матева, написа novinite.bg. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР