снимка БулфотоГермански туристи са започнали масово да анулират резервациите си

...
снимка БулфотоГермански туристи са започнали масово да анулират резервациите си
Коментари Харесай

Германци масово анулират почивки по Северното Черноморие

снимка Булфото

Германски туристи са почнали всеобщо да анулират резервациите си за летния сезон на Северното ни Черноморие. Новината е била доказана пред Радио България от представители на локалните браншови асоциации.Особено съществено е ситуацията в курорта Златни пясъци, където хотелиери се готвят да закриват сезона.

Неприятната обстановка породи вследствие на апелите на Германия към своите жители да заобикалят пътувания към българското Северно Черноморие поради пандемията с ковид, съобщи БНР.

В листата на несигурните дестинации на института „ Робърт Кох “ попаднаха курортът Златни пясъци и близкият град Варна. А те са от много време желани от немските туристи.

„ Нормално е като има анулации на чартърите от Германия, да последват и анулации за нашите хотели! “ – разяснява Павлин Косев – ръководител на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите. Според него обаче обстановката значително се драматизира. Защото макар коронакризата, към 50% от хотелите в района са отворени и посрещат посетители – най-много от България. Но има и доста чужденци, в това число и от Германия.

„ Всяка страна сега, при тази нечувана рецесия с туризма, желае да разчита на вътрешния си туризъм, тъй като по този начин е най-лесно. Германската страна няма интерес да подтиква нейните жители да вървят в други страни, които и да са те! Втората страна на въпроса е, че ние нямаме все още, и дай-боже да нямаме до края на сезона, нито един инфектиран екскурзиант или чиновник в наш хотел. Говорим за Северното Черноморие. Освен това имаме уречен така наречен „ зелен кулоар “, при който всички туристи от летище Варна непосредствено се извозват в комплексите, без да влизат в никакъв досег с градската среда. И още - немските управляващи не регистрират обстоятелството, че Covid огнищата в региона, са в домове за остарели хора! Тези хора са изолирани, карантинирани, те нямат нищо общо с туризма на Северното ни Черноморие “, разяснява още Косев.

Хотелиери и ресторантьори по морето настояват, че ограниченията за сигурност се съблюдават строго от личния състав. Доколко обаче гостите се преценяват с тях е различен въпрос. Според Павлин Косев не би трябвало да се вършат паралели с предходни сезони, тъй като актуалната обстановка е изключителна и непредвидима. Въпреки пандемията и апелите да не се пътува, сега на Северното ни крайбрежие сезонът е в разгара си. Летовници от Румъния, Чехия, Полша, Македония, Испания, Германия и прочие пълнят хотели и заведения за хранене. Но не всички!

„ Отворени са най-вече хотелите на първа линия и хотелските комплекси от затворен вид, които оферират спомагателни екстри – твърди Павлин Косев. Тези хотели се радват на нелоша претовареност. Но целите на нашите гостите не се изчерпват единствено с комфортната хотелска стая и с храната. Тези хора търсят прекарвания. Те желаят ваканцията им на нашето Черноморие да бъде комбинирана с културен и винен туризъм, с атракциони и шопинг. Те желаят в комплекса да има аквапарк, желаят анимация. И ние се стараем да им предложим всичко това! “

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР