Снимка БулфотоФевруари е месецът на изненадите – може да мине

...
Снимка БулфотоФевруари е месецът на изненадите – може да мине
Коментари Харесай

Ще ни изненада ли февруари с много сняг? Ето прогнозата

Снимка Булфото

Февруари е месецът на изненадите – може да мине безшумно и умерено, както беше до момента януари месец, само че има възможност и за значителни снеговалежи. От 26-27 януари до края на месеца ни чака по-топло време, написа marica.bg.

В началото на идната седмица времето ще се затопли – утринните температури ще бъдат минус 2 – минус 4 градуса, а оптималните ще бъдат твърдо над нулата – от 3 до 8 градуса. Февруари ще стартира с безшумно време – без вятър, без превалявания. Засега, най-малко съгласно американските прогнози, ни чака естествен февруари месец – температурите ще бъдат в границите на нормата, преваляванията също, сподели пред novini.bg климатологът доцент Георги Рачев.

Да не забравяме, че февруари за по-голямата част от България, изключително за Северна България, е месецът с минимални превалявания, уточни доцент Рачев. По думите му изцяло допустимо е през идващия месец да има ледени дни. От антициклоналното положение на атмосферата ще се получи по този начин, че два огромни антициклона - Азорският и Източноевропейският най-много, ще се свържат и тяхното " здрависване " ще минава през България.

Дали ще има ледени дни, зависи главно от местоположението на тези два огромни европейски центъра, съобщи климатологът. Февруари е месецът на изненадите – може да мине безшумно и умерено, както беше до момента януари месец, само че има възможност и за значителни снеговалежи. Това пък зависи дали ще се зародят средиземноморски циклони, тъй като те носят топъл въздух, а топлият въздух постоянно носи превалявания, сподели още доцент Георги Рачев

Справка в уеб страниците за дългосрочни метеорологични прогнози демонстрира, че през първите дни на февруари 2018  ще има валежи на сняг. Температурите  ще паднат до минус 8-10 градуси, в котловинните полета на Западна България до минус 12-14 градуса.  Ще има валежи от сняг в дните 1,3-4 февруари.

 След 22 февруари температурите ще бъдат към 14-16 ° и ще припомнят, че идва пролетният месец март.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР