снимка БулфотоЕлектронните направления и рецепти ще са факт до края

...
снимка БулфотоЕлектронните направления и рецепти ще са факт до края
Коментари Харесай

Здравният министър: Електронните направления и рецепти ще са факт до края на годината

снимка Булфото

Електронните посоки и предписания ще са факт до края на годината. За задачата обаче би трябвало да се подпише анекс към Националния рамков контракт, с цел да може персоналните лекари да издават електронни посоки, сподели на брифинг в Министерски съвет министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов. Анексът би трябвало да бъде подписан сред Надзорния съвет на НЗОК и Българския лекарски съюз и се надявам да има задоволително разсъдък, с цел да се подпише оптимално бързо, сподели още той, съобщи.

Министър Ангелов напомни, че е поел ангажимент до края на годината да има електронно направление и електронна рецепта. Личните лекари, по време на вчерашна среща, са изразили предпочитание да могат да дават направление за бързите антигенни проби, добави министър Ангелов.

Нямаме опция за всеобщо тестване на българския народ, по тази причина ще се съсредоточим към бързите антигенни проби, добави министър Ангелов. До 18 ноември чакаме мнение дали антигенните проби могат да бъдат съображение за налагане на карантина, добави още той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР