снимка БулфотоЕксперти от РИОСВ-Варна извършиха проверка във връзка с постъпил

...
снимка БулфотоЕксперти от РИОСВ-Варна извършиха проверка във връзка с постъпил
Коментари Харесай

РИОСВ-Варна задължават Енерго Про да обезопаси гнездата на щъркелите

снимка Булфото

Експерти от РИОСВ-Варна направиха инспекция по отношение на постъпил сигнал от жители за мъртви щъркели в землището на с. Стожер, общ. Добричка. При инспекцията се откри, че щъркелите са умрели, в резултат на токов удар, оповестиха от инспекцията. Предстои да се дадат наставления на електроразпределителното сдружение за слагане на птицебрани върху електрическите стълбове в региона. Екоинспекцията ще следи за осъществяване на предписанията в период.

РИОСВ-Варна извърши още една инспекция за мъртви щъркели сред селата Въглен и Яребична, общ. Аксаково. В екоинспекцията не е постъпвал сигнал или позвъняване по „ Зелен телефон “ /0884290634/, само че във връзка изявления в интернет, шефът Христина Генова разпореди осъществяване на инспекция. При осъщественият оглед в региона на селата не са установени мъртви екземпляри от типа „ Бял щъркел “.

От инспекцията пизовават гражданите, когато попаднат на бедстващо, ранено или убито животно от предпазен тип, да се свържат със съответната Регионална ревизия по околната среда и водите (РИОСВ). В този случай експерти идват на място и преценят положението на животното. Ако то е в положение, което допуска оцеляване в природата, го пускат, в случай че не – с констативен протокол се насочва към съответния избавителен център.

РИОСВ-Варна припомня, че убиването, улавянето и развъждането на предпазени от Закона за биологичното многообразие (ЗБР) типове е неразрешено и наказуемо. Ако жителите желаят да окажат подпомагане на Регионална инспекция за опазване на околната среда могат да провеждат превозването на раненият образец до Спасителен център.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР