снимка БулфотоЕксперти казват, че в Словакия, която се бори с

...
снимка БулфотоЕксперти казват, че в Словакия, която се бори с
Коментари Харесай

Лекарите в Словакия започват да ваксинират с трета доза ваксина

снимка Булфото

Експерти споделят, че в Словакия, която се бори с Делта варианта на ковид, е почнала нова вълна от епидемията. Регистрира се доста нарастване на броя на инфектираните хора.

Лекарите в Словакия започват да имунизират с трета доза ваксина срещу ковид от понеделник. Това заяви словашкото радио, като се базира на министъра на опазването на здравето Владимир Ленгварски.

Тези, които са приключили авансово открития курс на имунизация, могат да се запишат за трета инжекция, но не по -рано от осем месеца след последната доза.

Приоритетни са лекарите и рискови групи хора - на възраст над 60 години или с хронични болести. Освен това учителите и чиновниците на обществената работа ще могат да създадат такава инжекция в близко бъдеще.

Ваксинацията против ковид стартира в Словакия на 26 декември 2020 година Имунизацията е приключена от 2 270 826 поданици от население към 5,5 милиона жители. Броят на смъртните случаи измежду инфектираните пациенти е 12 558.

От септември започна имунизирането и на деца между 5 и 11 години против COVID-19. Ваксинацията на деца над 12 години в страната към този момент тече от няколко месеца. Децата от новата възрастова група също могат да бъдат ваксинирани след позволение от страна на родителите и педиатъра им.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР