Снимка БулфотоДядо и внучка се натровиха с яйца с фипронил

...
Снимка БулфотоДядо и внучка се натровиха с яйца с фипронил
Коментари Харесай

Кошмарът се сбъдна! Дядо и внуче се отровиха от токсичните яйца! С яйцата си направили вкусен

Снимка Булфото

Дядо и внучка се натровиха с яйца с фипронил в бургаския квартал „ Лазур ”. Те получили мощен обрив, откакто изяли сладкиш, изработен със инфектираните яйца. Наложило се да бъдат съветвани в болничното заведение, написа " Телеграф ", базирайки се на локалния уебсайт „ Флагман ”.

Изследванията потвърдили, че казусът е в яйцата, които са изяли. След като се открило, че фамилията е натровено, партидите в кварталния магазин били извършени. Оказало се, че номерата им са на една от трите рискови партиди, за които има предизвестие да не консумираме.  

„ Купих огромно количество яйца от магазин в жк „ Лазур ”, с които направих сладкиш. Тъй като към този момент се говореше за яйца, които са нечисти с поразяващо здравето химическо вещество, аз огледах всички опаковки и купих най-скъпите – с цел да съм уверена, че няма да имам проблем ”, описа близка на потърпевшите дядо и внучка. Те са от една от най-авторитетните семейства на потомствени магистрати в Бургас.  

„ Върнах се с неупотребените от нас яйца в магазина и се обърнах към шефа с молба да ги одобряват и в последна сметка да изтеглят от щандовете си нездравословната за здравето стока. Управителят се държа с мен надменно.

Той съобщи, че мога да оставя при тях неизползваните яйца, само че нямат никакво желание да ми възстановят изхарчените пари, нито да поемат отговорност ”, оплака се дамата.  

Вчера сутринта министърът на земеделието Румен Порожанов разгласи, че 1.5 млн. яйца с фипронил ще бъдат унищожени. Той изясни,ч е инфектираните яйца стават рискови, когато човек, тежащ към 70 кг., употребява 70-80 за към седмица. 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР