Снимка: БулфотоДнес облачността ще бъде по-често значителна. До сутринта само

...
Снимка: БулфотоДнес облачността ще бъде по-често значителна. До сутринта само
Коментари Харесай

Синоптикът Евгения Егова обяви плашещо мрачна прогноза за последния работен ден!

Снимка: Булфото

Днес облачността ще бъде по-често забележителна. До сутринта единствено в обособени региони, а към и след обяд на доста места ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. В обособени, основно планински региони, преваляванията ще са обилни по количество. До вечерта валежите ще стопират, облачността над множеството региони ще намалее. Ще духа до сдържан вятър от североизток. Минималните температури ще са сред 9° и 14°, оптималните - сред 20° и 25°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) обявена от дежурния синоптик Евгения Егова, представена от Фокус.

Атмосферното налягане ще продължи да се покачва и до вечерта ще е малко по-високо от междинното за месеца.

По Черноморието облачността ще е най-вече забележителна. Около и след обяд ще има краткотрайни превалявания от дъжд, съпроводени с гръмотевици. В обособени региони, основно по Южното Черноморие, ще са обилни по количество. Ще духа сдържан вятър от североизток. Максималните температури ще са 19-21°. Температурата на морската вода е 18-19°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, написа Блиц.

В планините облачността ще е най-вече забележителна. Ще има краткотрайни превалявания, тук-там след обяд ще са обилни по количество и съпроводени с гръмотевични стихии. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - мощен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 13°, на 2000 – към 7°.

През почивните дни и в понеделник в източната половина от страната вероятността за превалявания доста ще намалее, до момента в който в западната още веднъж ще има условия за краткотрайни, само че интензивни валежи, основно в следобедните часове. Температурите ще са близки до нормалните, преобладаващите оптимални ще са сред 19° и 24°, минималните - сред 9° и 14°. В понеделник вятърът ще се ориентира от югоизток и температурите едва ще се покачат. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР