Снимка БулфотоДнес евродепутатът от БСП Иво Христов даде пространно радиоинтервю,

...
Снимка БулфотоДнес евродепутатът от БСП Иво Христов даде пространно радиоинтервю,
Коментари Харесай

Велизар Енчев: Иво Христов и Елена Йончева водят открита война срещу лидера на БСП

Снимка Булфото

Днес евродепутатът от Българска социалистическа партия Иво Христов даде просторно радиоинтервю, преливащо от неистини и целенасочени внушения, преследващи прекомерно забележима цел – Корнелия Нинова! Това написа в коментар в обществената мрлежа Велизар Енчев.

Всъщност не би трябвало да сме сюрпризирани, тъй като в последния месец той и Елена Йончева водят открита война против водача на Българска социалистическа партия. И то в разгара на предизборната акция! С цялостното схващане, че тази война подкопава доверието в партията, която ги изпрати в Европарламента.

Какви са обстоятелствата? На 5 февруари, без да показва никакви доказателства, Йончева съобщи нещо чудовищно пред БТВ: „ Нинова не поддържа президента Радев за нов мандат, тъй като има сделка с Бойко Борисов “...

Но незабавно по-късно посочи: „ …това са мои догатки, учредени на обстоятелства “. Ала не изнесе нито един факт! Защото такива обстоятелства нито е имало, нито ги има, нито ще ги има.

Защо ли по този начин самоуверено изричаш лъжата за колаборация сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ, само че плахо затаяваш обстоятелствата?

Трябва да си кьорав, с цел да не виждаш, че Йончева е предходна на другия бряг и с пламенната си изразителност против водача на Българска социалистическа партия обслужва ГЕРБ.

Защо, с какви претекстове, под чие давление и зависимости, това е по-важният въпрос. Поне за мен кукловодите са на софийския „ Дондуков “1 и в централата на ПЕС в Брюксел. Обитателят на Министерски съвет желае главата на непримиримия си зложелател Нинова, а евросоциалистът мечтае да се върне на бял кон на „ Позитано “ и заеме мястото й.

Дописвайки сюжета на Йончева, през днешния ден сътрудника й Иво Христов продължи войната и заби следващия гвоздей на лъжата.

В радиоинтервю, също без нито нито един факт, той с лекост изрече това: „ Някой подведе госпожа Нинова, че си коства да жертва президента Радев, против заричане да ръководи с Движение за права и свободи. Но хората чакат проверка на системата, част от която е Движение за права и свободи. И се отдръпнаха от Българска социалистическа партия... “

Христов приключва изявлението си с изсмукан от пръстите извод, който разсмива: „ Българска социалистическа партия в действителност позволи да е пленник на други партии. На Движение за права и свободи в тактически проект и даже на националистите в идеологически проект “…

Ако има капчица морал и санитарна доза достолепие, след тези думи Христов има два изхода: Или неотложно да изнесе обстоятелствата за горните потресаващи изказвания, или да понесе клеймото на клюкар!

Всъщност на 4 април хората се отдръпнаха от Българска социалистическа партия и поради оклеветяващата акция от Брюксел, водена от двама социалистически евродепутати.

А истината крещи: Българска социалистическа партия беше пленник на Движение за права и свободи, само че не при Нинова, а при Сергей Станишев!

Станишев се целуваше с Местан на „ Орлов мост “, Станишев издигна Пеевски за началник на ДАНС, Станишев избяга в Брюксел, откакто обслужи Движение за права и свободи, компрометира Българска социалистическа партия и подари властта на ГЕРБ.

За Йончева и Христов огромният „ националистически “ грях на Нинова е, че сподели НЕ на Истанбулската спогодба и уверено поддържа общата позиция на 44-то Народно заседание за безкомпромисно водене на договарянията с Република Северна Македония.

Апропо, точно Йончева и Христов гласоподаваха текстове в резолюции на Екологичен потенциал, обслужващи македонистките искания към България. Даже пoдкрeпихa рeзoлюция, oпрeдeляща Eврocъюзa кaтo „ зoнa нa cвoбoдa зa ЛГБТ “ и зa вcички прoизвoдни видoвe, cкрити в aбрeвиaтурaтa нa джeндър-aктивиcти.

И вместо да замълчат или най-малко да дадат свястно пояснение за водената братоубийствена война, Йончева и Христов не престават офанзивата против личната си партия с неразбираема примамка.

Дали двамата брюкселски сенатори осъзнават, че играят ужасната роля на Брут, рязък своя Цезар в Сената?

Но за какво ли задавам наивни въпроси? Измяната, подлостта, коварството са извечни явления. Отровният им кинжал поразява тежко набелязаните жертви, от време на време съдбовно.

Само едно не е ясно: Колко са сребърниците за това библейско изменничество?, пище още в персоналния си профил във фейсбук Велизар Енчев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР