Снимка БулфотоДецата в предучилищна група в детската градина да държат

...
Снимка БулфотоДецата в предучилищна група в детската градина да държат
Коментари Харесай

Ново 20! МОН въвежда изпит – тест в детската градина преди 1 клас

Снимка Булфото

Децата в предучилищна група в детската градина да държат тест за добити познания, който да прави оценка готовността им за 1 клас.

Това планува смяна в Наредба номер 5 на Министерство на образованието и науката, качена за разискване на strategy.bg написа Флагман.бг.

Така на процедура дребните ще имат първи изпит на 6 или 7 година

Тестът ще се организира в самата детска градина от учителите там и може да е или при започване на предучилищната година или в края й.

Резултатът ще се вписва в националната електронна осведомителна система за предучилищното и учебното обучение.

В претекстовете към предложенето си от МОН прецизират, че пробата ще служи за равномерен преход на детето към учебното заведение, а резултатът от него няма да служи като вход за първи клас.

Чрез него учителите и родителите трябвало да добият визия и „ надеждна информация “ какви са уменията и знанията на обещано дете, преди да влезе в учебно заведение. Въз основа на теста можело също да се вземат решения за самостоятелен метод към детето и по-ефективно образование, написа в претекстовете на просветителното министерство.

Наредба номер 5 регламентира учебните екскурзии, които в последно време се провеждат в школата. 

Става дума за разнообразни пътувания и визити на децата отвън описаните в наредбата за детските и ученическите пътувания.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР