снимка БулфотоДесетки нарушения са открити при търговията и качеството на

...
снимка БулфотоДесетки нарушения са открити при търговията и качеството на
Коментари Харесай

Изтеглиха 40 000 литра некачествен дизел от пазара

снимка Булфото

Десетки нарушавания са открити при търговията и качеството на течните горива. Проверките на Държавната организация за механически контрол са разпоредени от Върховната административна прокуратура, написа.

Проверени са 239 огромни и дребни бензиностанции в страната, 1 рафинерия и  3 данъчни склада. Близо 40 хиляди литра фалшив дизел е изтеглен от пазара. Некоректните търговците извършители не са конкретизирани.

Осем бензиностанции ще бъдат санкционирани за некачествени горива на обща стойност 80 хиляди лв.. Търговците на горива недоволстват.

" 10 000 лв. е ужасно висока санкция за отклоняване от 1% на биокомпонент или за паднала пламна температура при дизеловото гориво, което не въздейства нито на качеството на горивото, нито на екологията, нито ще нанесе някакви провали на мотора, който употребява ", счита Симо Симов, зам.-председател на Асоциацията на търговците на горива. 

Шофьорите са безапелационни, че неприятното качество ги ощетява по две линии - изминават по-малко километри на пътя и скъпи поправки на дефектиралите мотори. 

От асоциацията на потребителите упорстват за самостоятелни проби. А търговците на горива желаят промяна на наредбата за надзор на течните горива и по-ниски санкции. 

Държавната организация и прокуратурата не престават инспекциите против неточните търговци.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР