Снимка БулфотоДепутатите приеха Закона за вероизповеданията, с което се опростиха

...
Снимка БулфотоДепутатите приеха Закона за вероизповеданията, с което се опростиха
Коментари Харесай

Със 104 гласа „за“ депутатите опростиха дълговете на вероизповеданията

Снимка Булфото

Депутатите одобриха Закона за вероизповеданията, с което се опростиха задълженията. Народните представители гласуваха със 104 гласа „ за “, 28 „ срещу “ и 6 „ въздържали се “. Законът бе признат на първо четене, заяви вести.бг.

Със закона се предлага записаните по Закона вероизповедания да се освободят еднократно от заплащане на неплатените към 31 декември 2018 година обществени вземания, с главниците, лихвите и разноските по тях. По данни на Министерството на финансите 8, 267 млн. лв. са отговорностите на шест регистрирани вероизповедания. 

Предвидено е дотацията, отпускана по държания бюджет да се разпределя от Българската православна черква за източноправославното изповедание и от Главното мюфтийство за мюсюлманското.

Според промените държавната дотация ще се дава и за българските православни църковни общини в чужбина. Досега дотация се предоставяше единствено на задгранични епархии или митрополии в диоцеза и юрисдикцията на Българската православна черква. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР