Снимка: БулфотоДепутатът от ГЕРБ Делян Добрев сравни настоящото Народно събрание

...
Снимка: БулфотоДепутатът от ГЕРБ Делян Добрев сравни настоящото Народно събрание
Коментари Харесай

Делян Добрев: Прилича ми на парламента на Орешарски. Шансът за кабинет е 1% заради омразата към ГЕРБ

Снимка: Булфото

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев съпостави актуалното Народно заседание с това от 2014 година, когато министър председател бе Пламен Орешарски. По думите му, всички са против до момента управлявата партия.

" Прилича ми на Народното събрание през 2014 година, когато беше кабинетът Орешарски. Същата експанзия има към ГЕРБ, каквато имаше тогава. Шансът за по този начин оферти кабинет е по-малко от 1% поради омразата към ГЕРБ “, съобщи в изявление за БНР Делян Добрев, който е номиниран за министър в проектокабинета на Даниел Митов.

Според Добрев няма смисъл да се чакат седемте дни, какъвто е написаният период за осъществяване на връчения мандат за сформиране на държавно управление. Трябва в границите на днешния, утрешния ден и петък управлението на ПГ на ГЕРБ да се опита да води договаряния, само че е дребна вероятността отнякъде да получим поддръжка, означи той.

Делян Добрев е на мнение, че в случай че не се получи парламентарна поддръжка, мандатът би трябвало да се върне в понеделник, без да се подлага на гласоподаване, тъй като по думите му е безсмислено.

„ Ще преговаряме най-конструктивно и добросъвестно. Може би останалите политически сили в Народното събрание ще се опитат да го трансфорат в бутафорни договаряния и насмешка, само че това няма да е насмешка с ГЕРБ, а с Конституцията “, разяснява Делян Добрев.

Относно приключващите състезания в областта на енергетиката, за които водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова твърди, че са „ окопаване на ГЕРБ “, Добрев разясни, че те са в осъществяване на законопроекти както на ГЕРБ, по този начин и на Българска социалистическа партия, „ признати още преди две години “. От новоназначените фигури той познава добре само Валентин Николов.

Назначенията и състезанията текат в последните 3-4 месеца, те не са от интервала към изборите, посочи той.

Запитан по какъв начин наподобява за него новият парламент Добрев посочи, че експанзията към ГЕРБ е единственото, което работи като заварка сред обособените партии.

Като първа реабилитация за себе си „ след измислените кавги и компромати, които се вихреха към мен “, Добрев дефинира осъждането на Елена Йончева, а втората – изборната победа в Хасково.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР