Снимка БулфотоДържавната ядрена компания в Китай е изпратила писмо до

...
Снимка БулфотоДържавната ядрена компания в Китай е изпратила писмо до
Коментари Харесай

Валят предложения за АЕЦ Белене - Китай с официално писмо за проекта до НЕК

Снимка Булфото

Държавната нуклеарна компания в Китай е изпратила писмо до НЕК, в което декларира, че демонстрира интерес към плана АЕЦ „ Белене “. 

Това разгласи в Народното събрание министърът на енергетиката Теменужка Петкова в отговор на депутатски въпрос за декларираните капиталови планове за създаване на АЕЦ „ Белене “, написа Флагман.бг.

Миналата седмица Европейската капиталова банка също зявила интерес към плана, само че с условности към финансирането, стана ясно от думите на министър Теменужка Петкова. 

По думите й планът АЕЦ " Белене " изисква сериозна инвестиция, само че и доста положително структуриране, тъй че да може да се върнат направените вложения.

Двете оферти към плана ще бъдат включени в предложенията за бъдещето на плана, които министърът би трябвало да показа пред Народното събрание въз основата на неговото решение да се показват другите разновидности за най-рационално потребление на оборудването на АЕЦ „ Белене “.

Иначе строителството на структурите на площадката на АЕЦ „ Белене “ вървят по проект и се чака при започване на идната седмица цялото съоръжение, което към този момент е на открито, да е покрито.

В умозаключение министърът на енергетиката разгласи, че сега се работи по разработване на новата енергийна тактика на страната до 2030 година, с небосвод до 2050 година.

А налице са всички предпоставки, с цел да се каже, че тематиката за АЕЦ „ Белене “ стои на дневен ред. 

В отбрана на бъдещето на плана Петкова уточни, че в него са вложени над 3 милиарда лв. на българските данъкоплатци през годините.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР