снимка БулфотоДанъчна ваканция не се предвижда, така че бизнеса да

...
снимка БулфотоДанъчна ваканция не се предвижда, така че бизнеса да
Коментари Харесай

Ананиев с предупреждение към всички: Плащайте си данъците навреме, няма да има отсрочки

снимка Булфото

Данъчна почивка не се планува, тъй че бизнеса да си заплаща налозите в точния момент. Това съобщи пред    министърът на финансите Кирил Ананиев.

По отношение на разсрочването и опрощаването на налози за бизнеса, Ананиев разяснява още, че те към този момент са разсрочени един път. " Това е интервалът, в който в действителност към този момент би трябвало да бъдат импортирани ", катерогичен е той.

Във връзка с кредитната почивка, финансист №1 уточни, че е решение на Българска народна банка и банките дали още веднъж да вкарат мораториум.

Тази седмица следва да бъде направена нова мярка, която ще компенсира избран % от оборота на компаниите, които са спрели да работят с последната заповед на здравния министър.

" Ние сме с най-ниския недостиг, предвиждаме тази година да приключим с 4,4% недостиг. Като махнем Коронавирус ограниченията, които са за 2,8 милиарда лева, дефицитът отива на 1,9% ", сподели още Ананиев.

По думите му, за 2021 година плануваният недостиг е 3,9%, а в случай че още веднъж се махнат антикризисните ограничения за 3,1 милиарда лева, то индикаторът пада на 1,5%. Финансовият министър напомни, че " в други европейски страни дефицитите са за над 10%. Дългът ни в 2023 година, когато завършва тригодишната бюджетна прогноза, ще бъде 28,2% от Брутният вътрешен продукт ", счита той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР