снимка БулфотоБюрата по труда ще работят извънредно до края на

...
снимка БулфотоБюрата по труда ще работят извънредно до края на
Коментари Харесай

Сачева обяви: Бйрата по труда ще работят извънредно, за да изплащат пари

снимка Булфото

Бюрата по труда ще работят изключително до края на месеца. Причината е да бъдат изплатени в точния момент всички полагаеми обезщетенияна затворените бизнеси

Това заяви министъра на труда и обществената политика Деница Сачева чрез профила си в обществената мрежа Facebook, представена от.

" Служителите на Агенцията по заетостта ще се включат с изключение на в обработката на получените при тях документи, само че и на служебно пренасочените от бюра по труда с по-голяма натовареност. Забавянето в изплащането е както поради огромния брой поръчки,  така и поради голям брой пропуски или неточности в подадените от работодатели и работници документи, в това число в данните за банковите им сметки.  Апелираме към тях да ревизират усърдно за пълнотата и коректността на документите, които входират в Агенцията по заетостта, с цел да бъдат обработвани и изплащани по-бързо дължимите суми.

До момента сме получили поръчки за компенсиране с по 24 лева дневно на 40 920 чиновници, като на част от тях към този момент са платени 3 084 000 лева

От февруари стартира приемът на документи за компенсации на пуснатите в неплатен отпуск през януари. Те към този момент ще бъдат в размер на 75% от осигурителния приход на съответния човек. Документите се преглеждат от комисия в период до 10 работни дни след подаването им, а резултатите се афишират до 2 работни дни след взимане на решението. Това значи, че първите заплащания по новия дизайн на мярката ще започват в средата на февруари. "

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР