Снимка БулфотоБюджет 2019 е най-щедрия в историята на България, но

...
Снимка БулфотоБюджет 2019 е най-щедрия в историята на България, но
Коментари Харесай

Проф. Константинов: Бюджет 2019 е най-щедрия в историята на България, но...

Снимка Булфото

Бюджет 2019 е най-щедрия в историята на България, само че хората не са удовлетворени, тъй като се съпоставяме с по-развитите страни. Това каза  политическият анализатор проф. Михаил Константинов, представен от " Фокус ".

Той посочи, че е тъпо, че в дебата за бюджета не са признати предложенията на Българска социалистическа партия, тъй като и в някой от тях е имало рационалност. Проф. Константинов си изяснява този факт с това, че сега няма градивен разговор сред ръководещи и съпротива. Той добави, че продължава наливане на средства в нереформирани браншове, както и практиката да няма следващ надзор на изразходваните средства, което е обичайната уязвимост на българския метод. За тази обстановка не са отговорни единствено ръководещите, сподели проф. Константинов и добави, че всеки би трябвало да си гледа и да си прави работата.

„ Нивото на българския стандарт беше към 25 % от европейското, а сега е над 50 %, по този начин или другояче ние за 10 години сме удвоили стандарта си, т.е. има действителното повишение на качеството на живот. Когато се потегля от такива ниски позиции ¼ от нещо и се стигне до ½, не е реализирано толкоз малко. Пак желая да повторя, хората с съображение недоволстват, само че това са мудни процеси, считам, че след още 7-8 години ще доближим равнището към 0,8 % от европейския стандарт “, разясни той.

Проф. Михаил Константинов сподели още, че на фона на възходящите спорове в света, страната ни има извънредно дребен бюджет провиснал за защитата. Той посочи, че в случай че обстановката на близки до нас конфликтни региони ескалира, страната ни, като външна граница няма кой различен да я отбрани с изключение на самите ние, само че това е невероятно със средствата, с които разполага армията.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР