Снимка БулфотоБританският премиер Борис Джонсън призова за сключване на глобален

...
Снимка БулфотоБританският премиер Борис Джонсън призова за сключване на глобален
Коментари Харесай

Борис Джонсън с призив за гарантиране на прозрачност при пандемии

Снимка Булфото

Британският министър председател Борис Джонсън прикани за подписване на световен контракт за гарантиране на същинска бистрота при пандемии, съобщи Ройтерс.

Целта е страните да обменят данни, на фона на безпокойствата на Англия и Съединените щати, че неотдавна завършилата задача на Световната здравна организация в Ухан не е получила цялостен достъп. Екипът се опита да откри произхода на ковид, открит в централния китайски град през декември 2019 година

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел приветства в туитър самодейността на английския министър председател, " с цел да бъдат усъвършенствани подготвеността, устойчивостта и възобновяване в международен мащаб ".

В рамките на английското ротационно председателство на Г-7 тази година Джонсън желае да поведе напъните за световна реакция на пандемии, в това число посредством система за ранно предизвестие. В петък следва видеконферентно съвещание на водачите на страните от групата, на което ще бъдат разисквани битката с ковид и разпределението на имунизациите.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР