снимка: БулфотоБившият вътрешен министър Младен Маринов ще заведе дело срещу

...
снимка: БулфотоБившият вътрешен министър Младен Маринов ще заведе дело срещу
Коментари Харесай

Бившият вътрешен министър Младен Маринов ще заведе дело срещу онези, които твърдят, че е укривал данни за извършено престъпление

снимка: Булфото

Бившият вътрешен министър Младен Маринов ще заведе дело против тези, които настояват, че е укривал данни за осъществено закононарушение.

За това заяви самият той посредством обява в персоналния си профил във фейсбук.

Ето какво написа Маринов:



Като служител на реда от кариерата изрично съдя каквито и да е прояви на принуждение! Поради тази причина още в нощта на 10 юли 2020 година, когато ми станаха известни видео материали, снимани и публикувани от жители в обществените мрежи и съдържащи данни за превишаване и корист с пълномощия от страна на полицейски чиновници, разпоредих на основния секретар на Министерство на вътрешните работи и на шефа на Столична дирекция на вътрешните работи, към оня миг, да бъде осъществено цялостно и обстоятелствено следствие на тези данни. Разпореждането ми бе ясно и изрично – инспекцията да бъде осъществена в оптимално късите периоди, позволени от закона, да бъдат взети (ако бъдат открити нарушения) съответните дисциплинарни ограничения, а при определяне на данни за закононарушения, съответните материали да бъдат изпратени на прокуратурата по подготвеност. Това бяха и не престават да бъдат законовите пълномощия на министъра на вътрешните работи за разрешаване на сходни случаи.

Подадох оставка като вътрешен министър на 24 юли 2020 година. Само 3 дни по-късно – на 27 юли 2020 година, новият вътрешен министър разгласи пред медиите резултатите от завършилата вътрешна инспекция, взетите дисциплинарни ограничения (включително, една от които е с негов акт), както и, че материалите са изпратени по подготвеност на прокуратурата.

Никога и по никакъв мотив през цялата си кариера на служител на реда не съм укривал данни за осъществено закононарушение. Народни представители и лица, които настояват, че съм укривал данни за закононарушения в качеството ми на вътрешен министър, ще би трябвало да потвърдят тези свои изказвания пред българския съд. Призовавам публикуваните в петък от краткотрайната парламентарна комисия видео фрагменти да не бъдат употребявани за нагнетяване на политическо напрежение и ненавист в българското общество.

Категорично не одобрявам превишаването и злоупотребата с полицейски пълномощия, както и незаконни дейности, осъществявани против полицейски чиновници, изпълняващи своя длъжностен дълг.

Убеден съм, че този случай не може и не би трябвало да се трансформира в незаконно клеймо за всички десетки хиляди български служители на реда - мъже и дами, които почтено извършват своя полицейски дълг.

Нека този случай не въздейства и върху обективността при следствие на случаите на потърпевши служители на реда при осъществяване на служебните им отговорности. Защото точно те устояха на провокациите и нападенията през предходната година, станали пред очите на цялото българско общество, като по този начин резервираха гражданския мир в Република България!

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР