Снимка БулфотоБанков експерт коментира актуална тема - предстоящото въвеждане на

...
Снимка БулфотоБанков експерт коментира актуална тема - предстоящото въвеждане на
Коментари Харесай

Хампарцумян: Рискът да се вдигнат цените в България след въвеждане на еврото е минимален

Снимка Булфото

Банков специалист разяснява настояща тематика - идното въвеждане на еврото у нас.  " Това е похвална упоритост, дали ще се извърши зависи от това какво ще създадем.  Евро то или лв. са единствено измерители на нашия стопански триумф и крах “, разяснява банкерът  Левон Хампарцумян , който е ръководител на Българския конгрес на бизнес водачите по .

През седмицата служебното държавно управление дружно с  Българска народна банка  препотвърди курса към въвеждане на  евро то в България на 1 януари 2024 година без временен интервал. Конкретната дата бе записана публично за първи път в документ на министерството на финансите.

„ Колкото по-добре се развива стопанската система и имаме доверието на нашите сътрудници и сътрудници в  евро зоната, толкоз по-лесно и бързо ще стане “, посочи  Левон Хампарцумян . По думите му на равнище физически лица и компании ние сме приели основна част на това да бъдем в  евро зоната.

„ Когато се приеме  евро то ще има положителни резултати – ще се понижат транзакционните разноски на фирмите, няма да се пре валути рат неща, това са розходи, които тежат “, означи банкерът.

„ Най-опасно е да не изпаднем в обстановка като Шенген, когато техническите критерии са изпълнени, само че политическите и репутационните ни пречат да влезем вътре “, посочи  Левон Хампарцумян . Според него по същия метод присъединението към  евро то е стопански, само че и политически развой.

„ Преходният интервал за присъединение е там, където  валути те са с плаващи  курсове . Нашата е закрепена от 20 и няколко години, ние сега сме в преходния интервал “, изясни още банкерът.

„ Част от нещата на българския пазар към този момент са в  евро  – жилища, от време на време коли, други инвестиционни  артикули  също. По някакъв метод към този момент сме привикнали с прехода  евро  – лев, в прилежащи страни до нас си харчим спокойно  евро “, сподели той.

Според  Левон Хампарцумян  рискът да се вдигнат  цени те е най-малък, защото значително, в случай че някой посегне на  цени те, съперниците ще реагират. „ Един бърз преход би оказал помощ за се минимизират такива резултати, тъй като хората просто могат да откажат да купуват стока или услуга, която някой е направил доста скъпа “, счита банкерът, написа dunavmost.com.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР