Снимка БулфотоБългарският патриарх Неофит прие на официална среща в Софийската

...
Снимка БулфотоБългарският патриарх Неофит прие на официална среща в Софийската
Коментари Харесай

Патриарх Неофит пожела закрила на служителите на Националната служба за охрана през идната 2020 година

Снимка Булфото

Българският патриарх Неофит одобри на публична среща в Софийската митрополия началника на Националната работа за защита (НСО) бригаден военачалник Красимир Станчев, съобщи вести.бг.

В навечерието на Коледните и новогодишни празници началникът на НСО изрази признателност за благословията на Негово светейшество и за поддръжката на Българската православна черква за активността на чиновниците на Службата за защита, в това число при редица визити на високо и на най-високо държавно ниво, както и във значимите за охранителната работа на България събития.

По време на диалога Светейшият патриарх Неофит открои дългогодишното положително съдействие сред Българската православна черква и Националната работа за защита, изключително при визитите у нас на Вселенския патриарх Вартоломей и на Руския патриарх Кирил. НСО оказва подпомагане на БПЦ и при многочислените визити на свети мощи и чудотворни икони.

Бригаден военачалник Красимир Станчев удостовери готовността на НСО да бъде разполагаем при нужда на църквата при организирането на интернационалните начинания и действия.

На срещата бе разисквано и обезпечаването на защитата на Патриаршеската катедрала в идните Рождественски и новогодишни празници.

Предстоятелят на БПЦ пожела ярко посрещане на Рождество Христово и ангел страж, който да закриля всички чиновници на НСО през идната нова 2020 година.

В срещата участваха Техни Преосвещенства Менишки свещеник Герасим, основен секретар на Светия Синод, Белоградчишкият свещеник Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архимандрит Василий, протосингел на Софийска света митрополия и иконом Николай Георгиев, шеф на отдел „ Връзки с обществеността ” при Светия Синод.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР