Снимка: БулфотоБългарски вирусолози са открили 35 различни щама на COVID-19

...
Снимка: БулфотоБългарски вирусолози са открили 35 различни щама на COVID-19
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Български вирусолози откриха 35 щама на COVID-19 у нас

Снимка: Булфото

Български вирусолози са разкрили 35 разнообразни варианта на COVID-19 у нас, което е една доста скъпа основа, върху която да се направи съществено изследване за инфекциозността на вируса и неговия генезис. Това заяви в предаването „ Денят онлайн с Наделина Анева “  по Канал 3 проф. Тодор Кантарджиев.

„ Тези 35 секвенции, които се направиха, се оказа, че 33 са от европейския мутант. Сред тях може да се създадат 7-8 групи, наподобяващи си главния вариант. Два от тях са доста близки до първия китайски вариант от прилепа. Много е забавно по какъв начин са пристигнали тези варианти, дали някой българин, който е бил в Китай, е бил асимптомен ги е донесъл или са пристигнали у нас по различен метод “, показа професорът, само че и акцентира, че сътрудниците му занапред ще работят интензивно в тази тенденция, с цел да извлекат цялата потребна за науката информация.

В отговор на критиците против ограничаващите ограничения проф. Кантарджиев съобщи, че водещото през март и април е било непознатият вирус да не бъде бъркан със сезонния грип, който и без друго бе в разгара си при започване на годината. Той акцентира, че най-сериозните опасения са в този момент през есента да не стигнем до обстановка, в която да не е ясно от какво боледува обществото.

„ Нашата работа в този момент е да подготвим лечебните заведения за това, което следва “, сподели още професорът.

„ Трябва да пазим възрастните хора, хората с хронични заболяване и хората с онкологичен и имунен недостиг “, добави той във връзка рисковите групи.

Тодор Кантарджиев сподели още, че Университетът в Глазгоу е разгласил разбор, съгласно който COVID-19 е съкратил живота на починалите с сред 10-12 години според от общото им здравословно положение и пола. Това е по адрес на спекулациите, че вирусът самичък по себе си не убива.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР