Снимка: БулфотоБългария поведе с 1:0 в световна футболна квалификация на

...
Снимка: БулфотоБългария поведе с 1:0 в световна футболна квалификация на
Коментари Харесай

България поведе на Литва, близо е до първа победа

Снимка: Булфото

България поведе с 1:0 в международна футболна подготовка на Националния стадион " Васил Левски ". Тимът ни е покрай прървата си победа отдавна насам.

Единственият гол досега заби резервата Ивайло Чочев в 82-ата мин. Той бе прецизен с глава след изпълнено статично състояние.

Българите започнаха по-дейно мача. В 4-ата минута Кирил Десподов центрира в наказателното поле от свободен удар, само че състезател на Литва почисти елементарно топката. Пет минути по-късно " лъвовете " пробваха многоходова офанзива, която приключи с центриране на Георги Йомов, само че стражът на Литва улови. 

В идващите минути литовците пробваха офанзиви и отляво, и отдясно, само че българската отбрана бе непоколебима. В 16-ата минута Кристиян Малинов опита удар от отдалеченост, само че топката мина малко над вратата на Шеткус. Две минути по-късно при центриране в наказателното поле на България Черниш бе покрай това да засече топката, само че за благополучие на Георги Георгиев не се наложи на българския пазач да се намесва. 

В 21-ата минута Йомов проби по десния фланг, само че центрирането му още веднъж попадна в ръцете на литовския пазач Шеткус. Три минути по-късно Йомов потегли през центъра, преодоля двама играчи на Литва, само че най-после " стъпи върху топката " и не съумя да приключи уместно офанзива, която поде. В 27-ата минута Атанас Илиев получи прекрасен пас от досегашния си съотборник Тодор Неделев, само че прати топката около вратата, а по-късно страничният рефер подвигна и флага за засада. Малко след центриране на Йомов, Десподов опита удар, само че топката прелетя над вратата на Шеткус. 

Българските офанзиви продължиха. В 30-ата минута Шеткус направи избавяне след изстрел на Кирил Десподов, което докара до корнер. Топката бе изпратена на далечната греда при центрирането от ъгловия удар, само че Антон Недялков не съумя да играе с топката. Минута по-късно след контраофанзива Десподов получи в наказателното поле, само че бе затворен и топката излезе в ъглов удар, след който Иван Турицов опита удар от отдалеченост, който бе извънредно неакуратен.  

В 35-ата минута Йомов даде дълъг пас към Кирил Десподов, който бе съборен наоколо до наказателното поле, само че основният арбитър не отсъди нарушаване. Четири минути по-късно Малинов опита технично отиграване, само че топката мина наоколо до вратата. В идващите минути българските офанзиви продължиха. В 41-ата минута Неделев застана зад топката, с цел да центрира от свободен удар, само че се подхлъзна и центрирането му не съумя да докара до заплаха пред литовската врата. До края на полувремето " лъвовете " продължиха с натиска си, само че не съумяха да трансформират резултата и двата отбора се прибраха в съблекалните при нулево тъждество.

В първите минута на втората част литовците започнаха по-дейно. В 48-ата минута Казлаускас можеше да остане очи в очи с Георгиев, само че добра интервенция на Петко Христов предотврати заплахата. В 51-ата минута Неделев извърши добре свободен удар, само че Шеткус улови топката. В 56-ата минута Георгиев мазета топката след изстрел на Казлаускас. 

В 57-ата минута Ясен Петров направи двойна промяна. Тодор Неделев отстъпи мястото си Димитър Илиев, а Георги Костадинов излезе, с цел да се появи в игра Ивайло Чочев. Така капитанската лента отиде на ръката на капитана на Локомотив Пловдив.

 В 59-ата минута след ъглов удар няколко от играчите на Ясен Петров пробваха удари, само че се стигна единствено до нов корнер, от който не последва нищо рисково. В идващите минути българските национали се настаниха в половината на гостите. В 69-ата минута българите стигнаха до следващия си корнер, само че още веднъж не излезе нищо рисково от статичното състояние и топката излезе в навън. Четири минути по-късно Йомов центрира, само че Шеткус улови. 

В 74-ата минута Десподов получи изключител пас от Димитър Илиев и потегли на скорост, само че бе спрян от избавяне на Шеткус с крайник. Минута по-късно Антон Недялков с основна интервенция спря контраофанзива на Литва. В 78-ата минута Димитър Илиев стреля към вратата на Шеткус, а литовският пазач съумя да избави. 

Така се стигна до 82-ата минута, в която България поведе в резултата. След центриране на Кирил Десподов Ивайло Чочев с глава заби топката във вратата на гостите. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР