Снимка БулфотоАвиокомпания Американ еърлайнс (American Airlines) предупреди, че цените на

...
Снимка БулфотоАвиокомпания Американ еърлайнс (American Airlines) предупреди, че цените на
Коментари Харесай

Самолетните билети може да поскъпнат

Снимка Булфото

Авиокомпания Американ еърлайнс (American Airlines) предизвести, че цените на самолетните билети може да се усилят, в случай че цените на петрола се задържат високи, съобщи Ройтерс, представен от вести.бг.

Цените на петрола се покачиха с към 50 % по отношение на нивата от предходната година, а това оказва напън върху облагата на самолетните компании.

Ако стане ясно, че това е новият стандарт, ще отчетете в дълготрайна вероятност по-малък потенциал и напредък в бранша и оттова по-високи цени, само че не мисля, че това ще стане в близко бъдеще, сподели основният изпълнителен шеф на компанията Дъг Паркър пред кореспонденти в коридорите на годишната среща на шефовете на самолетни компании от Международната асоциация за въздушен превоз (МАВТ - IATA) в Сидни.

Асоциацията, която сплотява към 280 самолетни компании, покриващи към 83 % от международния въздушен трафик, заяви, че на следващия ден ще намали прогнозата си за облагата в бранша тази година поради по-високите цени на петрола, инфраструктурата и разноските за труд.

Ръководителите на самолетните компании предизвестиха през днешния ден, че възходящото напрежение в интернационалната търговия може да навреди на авиосектора.

Американското държавно управление възобнови заканите си за налагане на мита на Китай и вкара мита за стоманата и алуминия, внасяни от Канада, Мексико и Съединени американски щати.
Мерките, които понижават търговията и евентуално след това лимитират пътуванията са неприятна вест, сподели генералният шеф на МАВТ Александър дьо Жюниак пред Ройтерс в Сидни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР