Снимка: БулфотоАнгличанинът Джо Диксън, който е спряган за нов собственик

...
Снимка: БулфотоАнгличанинът Джо Диксън, който е спряган за нов собственик
Коментари Харесай

Спряганият за нов собственик на Левски иска да построи нов стадион и мол. Сираков не присъства на пресконференцията

Снимка: Булфото

Англичанинът Джо Диксън, който е спряган за нов притежател на " Левски ", разгласи проектите си за осъществяването на голяма инвестиция, в размер на 250 милиона лв.. Той удостовери, че желае да изготви план, посредством който столичният гранд да може да се трансформира в самоиздържащ се клуб в околните години. На конференцията обаче не участва мажоритарния притежател на " синия " футболен клуб Наско Сираков.

" Мажоритарният притежател на клуба Наско Сираков няма да участва, защото ползата към господин Диксън е изключително огромен. Това е по избор на господин Диксън и е в съгласие с господин Наско Сираков ", стана ясно преди началото на конференцията. 

Англичанинът призна, че концепцията е да се построи нов стадион за “сините ”, дружно с мол наоколо. Диксън съобщи, че документите към този момент е завършена и подписването им е въпрос на ормалност, оповестява " Спортал ".
“Знам, че има необикновен интерес към обстановката с Левски и мисля, че най-лесният метод да успокоя всички е да дам тази конференция. Преговаряме от към шест месеца. Това е най-голямата спортна марка в страната. Тъжната истина е, че за доста тимове в Източна Европа не е резистентен. Идеята е да влагаме обилни средства в построяването на нов стадион и мол на това място. Гледаме на тази инвестиция като дълготрайна с концепцията този клуб да се самоиздържа. Независимо дали аз съм притежател или аз значимото е самичък клубът да се устоя ”, сподели Диксън. 

“Мои сътрудници са финансови институции в Съединени американски щати и те са подготвени да ме поддържат за тази финансова интервенция. Искам да ви кажа, че никоя щатска финансова институция няма да отпусне такива средства, в случай че нямат сигурност в плана и в индивида, който го управлява. Вече съм дал нужната документи, с цел да се придвижи напред. Доколкото ми споделиха юристите всичко е готово и остават единствено формалности. Акциите ще бъдат на името на българско сдружение, което ще бъде следено в Съединени американски щати, което е моя благосъстоятелност и се управлява от мен ”, съобщи Диксън.

" Всички вложения са обвързани с риск. Знаем, че земята е държавна благосъстоятелност, а не на клуба. Приели сме го и имаме вяра, че има смисъл да осъществим проекта си. Това не е смешка, имаме намерение да имаме обилни доходи и приходи, в случай че изградим постоянна марка. В някакъв миг бих могъл да продам клуб, само че това е в някакъв дълготраен проект. В момента, в който станем притежатели, ще влагаме. Преди това няма по какъв начин да стане. 36 месеца имаме намерение да бъде срокът за вложенията от 250 милиона $. Когато получим увещание, че имаме зелена светлина, ще започваме да наливаме средства в инфраструктурата. Неподходящо е да разисквам къде съм ходил и обсъждал. Това е сполучлив модел на редица тимове от Премиършип. Това бе и бизнес модел на Рома, който не се получи. Левски е институция и без значение кой е притежателя би трябвало да се самоиздържа ", сподели още Джо.

" Имаме доста къс интервал от време, в който можем да реагираме за селекция. В момента, в който ние станем притежатели той ще бъде треньор. Надявам се да можем да му предложим нещо, което той да може да одобри ". 

В началото ще налея средства, с цел да се удовлетворят кредиторите, само че това е дълъг развой. Не мисля, че дългът към господин Божков е съответстващ към този миг и не мисля, че има общо с нашата инвестиция.

Скоро отпътувам за Щатите, само че това е за задачите за довеждане докрай на някои неща. Работа по договорката. Транзакцията да бъде утвърдена и финализирана. Физически би трябвало да съм там, след което се връщам тук, с цел да завършваме нещата. Имаме ограничавания във времето. Трябва да подсигуряваме и треньора. Желанието ми е да съм тук непрекъснато, да виждам мачовете, само че да не се въвличам. Някой ми беше споделил, че имало публикация, че тичам от България и няма да се върна. Тук съм, с цел да приключим нещата. Оставете дейностите да приказват по-силно от думите.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР