Снимка: БулфотоАко собственик иска да запази регистрационния номер на автомобила

...
Снимка: БулфотоАко собственик иска да запази регистрационния номер на автомобила
Коментари Харесай

Запазваме номера при продажба на автомобила си срещу 500 лева

Снимка: Булфото

Ако притежател желае да резервира регистрационния номер на автомобила си при продажбата му, ще би трябвало да заплати 500 лв.. Това се планува в оферти за промени в наредбата за вписване, доклада, прекъсване от придвижване и стартиране в придвижване, краткотрайно лишаване, преустановяване и възобновяване на регистрацията на моторните транспортни средства и ремаркета и Тарифа №4 за таксите, които се събират в системата на Министерство на вътрешните работи, написа.

Измененията са оповестени за публично разискване.

С предлаганата смяна - преди продажбата на автомобил, притежателят може да подаде заявление за опазване на табелите с регистрационния номер на колата и по този начин да ги употребява за регистрацията на друго транспортно средство от същата категория.

Размерът на таксата от 500 лева е еднакъв на сумата, която водач би платил за табела с 4 идентични числа или числа и букви по избор.

Предвижда се в период до един месец от подаване на заявката притежателят има право да записва друго моторно транспортно средство със непокътнатите табели с регистрационен номер. Ако до приключването на тези 31 дни, притежателят не записва друго транспортно средство със непокътнатия номер, табелите ще се унищожават.

С промени в същата разпоредба се предлага регистрационните табели на електрическите автомобили да са със зелен цвят на бял светлоотразителен декор.

Общественото разискване по предложенията за промени изтича на 2 декември.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР