Снимка: БулфотоАко не се явим на профилактичен преглед, да заплащаме

...
Снимка: БулфотоАко не се явим на профилактичен преглед, да заплащаме
Коментари Харесай

Важно! Плащаме повече за здравно осигуряване, ако...

Снимка: Булфото

Ако не се явим на профилактичен обзор, да заплащаме повече за здравно обезпечаване. Тази концепция стартира в предаването „ Седмицата ” на „ Дарик “ радио здравният министър Кирил Ананиев.

Предложението е, в случай че пациент, който заделя 8 % върху прихода си за здравна осигуровка, не отиде на обзор в дадена календарна година, от идната вноската му да се усили на 8,5 на 100, до момента в който не реши да се яви на проучвания, написа Блиц.

В допълнение министърът акцентира, че по повод развиването на здравната помощ в страната ще се влага в посока възобновяване и основаване на 237 центъра за незабавна медицина, както и в възстановяване на изискванията за долекуване на пациентите. Министърът разяснява своите предложенията за смяна в здравната система и уточни, че с тези оферти е сложил началото на диалог за бъдещето на опазването на здравето у нас.

„ Предвиждаме да се развие активността по долекуването и продължителното лекуване. Вместо да стоиш в болничното заведение по скъпата пътека, ще създадем такова финансиране, което първо ще бъде по-евтино, тъй като няма потребност от такава профилирана техника и скъпо платени лекари и второ, този човек ще може да го следим в нескончаем интервал от време, с цел да види по какъв начин се усъвършенства неговото положение след главното му лекуване по дадената клинична пътека в дадената болница “, съобщи Ананиев.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР