Снимка Булфото783 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа

...
Снимка Булфото783 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа
Коментари Харесай

АПИ: 783 машини са чистили снега по пътищата през нощта

Снимка Булфото

783 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта, с цел да се обезпечи безвредно пътешестване на водачите. Всички републикански пътища и автомагистрали, както и високопланинските проходи са почистени и проходими при зимни условия. Снегопочистващата техника на пътноподдържащите компании е в 24-часов работен режим. Продължава обработването на настилките против замръзване и хлъзгавост.

Това обявиха от АПИ.

Днес за 14 области области в страната – Велико Търново, Габрово, Кърджали, Ловеч, Плевен, Пловдив, Русе, Разград, Сливен, София – област, Смолян, Търговище Хасково и Шумен е избран жълт код за евентуално рисково време със обилни превалявания от сняг и с условия за формиране на преспи и снегонавявания.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да съблюдават отдалеченост, да не подхващат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника.

За повишение сигурността на придвижване при нужда ще се затварят обособени сектори за култивиране на настилките с химически субстанции и инертни материали, а там, където се постанова поради мощния вятър и снегонавявания, е допустимо трафикът да се стопира напълно до възстановяване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – , както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР