Снимка Булфото55-годишният Стефан Д., който беше предаден на съд с

...
Снимка Булфото55-годишният Стефан Д., който беше предаден на съд с
Коментари Харесай

Условна присъда за шофьор, убил словак на магистралата

Снимка Булфото

55-годишният Стефан Д., който беше предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за причиняване гибелта на словашки гражданин и междинни телесни повреди на спътника му при пътен случай в аварийната лента на автомагистрала „ Хемус “, получи неоправдателна присъда. Състав на Варненския областен съд го осъди на 3 години отнемане от свобода с 4-годишен изпитателен период и го лиши от право да ръководи МПС за 3 години. Присъдата бе постановена при изискванията на кратко съдебно следствие и 55-годишният лидер на камион-влекач бе приет за отговорен за престъпление по член 343, алинея 4, по отношение на алинея 3, писмен знак „ б “ от Наказателен кодекс, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

``
реклама

На 3 август 2017 година пристигналите на отмора в България словашки жители спрели за малко в спешната лента на автомагистралата. Видимостта била отлична, а времето – горещо.
Подсъдимият пътувал от пристанище Варна за Каолиново, с цел да извърши втори курс с доставка на артикули от завода. 55-годишният Стефан Д. бил изтощен, тъй като предходната вечер му се наложило да спи в камиона, с цел да бъде натоварен сутринта. След като доставил стоката на пристанището във Варна, той поел отново за Каолиново.
Липсата на интензивно придвижване и насъбраната отмалялост притъпили реакциите на шофьора. Много късно той забелязал спрялата шкода в спешната лента. Последвал удар в лекия автомобил. Заради разликата във височините на МПС-та товарният камион притиснал задната част на колата, счупил конзолата на теглича, който оставил следа на асфалта. Лекият автомобил се завъртял около вертикалната си ос, напуснал пътя и се блъснал в ската, а по-късно се завъртял и към хоризонталната си ос. Едва тогава Стефан Д. подхванал прекъсване на управлявания от него камион.
Пострадалите словашки жители били настанени за лекуване в болницата „ Света Анна “ във Варна. Час по-късно по-възрастният Ян Л. умрял в шоковата зала. Спътникът му Станислав К. получил няколко междинни телесни повреди – счупени ребра, хемоторакс, травма на гръдния панер и други
Съдебномедицинската експертиза, назначена по случая, показала, че смъртта на Ян е в резултат на тежка комбинирана гръдна контузия с скъсване на аортата и белите дробове, травма на сърцето и други тежки увреждания на жизненоважни органи.
Нито умрелият лидер на лекия автомобил, нито водачът на камиона са употребили алкохол. От приложена информация по делото излиза наяве, че подсъдимият има издадени 3 наказателни постановления и е глобяван два пъти с фиш за нарушавания по Закона за придвижване по пътищата.
Присъдата на Варненския областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР