Снимка Булфото5-тонна стоманена конструкция, демонтирана от скоростната жп линия София-

...
Снимка Булфото5-тонна стоманена конструкция, демонтирана от скоростната жп линия София-
Коментари Харесай

Мъж задигна 5-тонен мост

Снимка Булфото

5-тонна стоманена структура, демонтирана от скоростната жп линия София- Бургас е била открадната сред 30 март и 3 април, заяви в. " Монитор ".

Липсата лъснала рано сутринта във вторник при оглед на площадката в съседство с перона на жп гарата в село Оризово. В хода на формираното досъдебно произвеждане се открило, че са изчезнали и няколко стоманени релси, които били открити в прилежащ двор. Кражбата на моста е била осъществена благодарение на автокран и камион, нает от 38-годишния Бекташ М. от близкото село Опълченец.

Мъжът се хванал на почасова работа да разрушава стоманобетонните траверси и да вади от тях арматурата, само че в това време открил, че обектът не е охранителен и единствено който го мързи не крадял метали.

Стоката била откарана до Пловдив и продадена за скрап, занапред ще се открива каква е цената й. Бекташ, който е от ромски генезис е арестуван за 24 часа, формирано е досъдебно произвеждане.

Аналогичен случай за кражба на мостова структура е имало през януари 2013 година, когато петима поданици на чирпанското село Мирово нарязаха на части и откараха чак в Ямбол като скрап мост над река Марица, употребен от военните.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР