снимка Булфото400 души са преминали през Пирогов за денонощието, 78

...
снимка Булфото400 души са преминали през Пирогов за денонощието, 78
Коментари Харесай

Шефът на Пирогов: 10 пациенти са пострадали от бомбички, а 3-годишно дете е оперирано след побой

снимка Булфото

400 души са минали през " Пирогов " за денонощието, 78 пациенти са останали на лекуване. 90 души са минали единствено през нощта на новата година, а приетите в болница 23 души. Напливът е бил след настъпването на 2021 година, разкри на брифинг проф. Николай Габровски, шеф на клиниката по неврохирургия в „ Пирогов “ и зам.-председател на БЛС, съобщи вести.бг.

  

10 души минали през болничното заведение с пострадвания от бомбички. Нямаме тежко ранени от пиротехника или пациенти с ампутирани крака от пиратки и бомбички, добави още той. 

В токсикологията, след приложимост на алкохол, са били прегледани 10 души. По-голямата част от тях са били младежи, сподели проф. Николай Габровски. 

В Благоевград тази нощ е станала тежка злополука, като 8-годишно дете е признато в реанимация с тежки контузии - положението му е нормализирано, заяви професорът.

3-годишно дете от Костенец е било докарано с доста тежки контузии и следи от домашно принуждение - по тялото и главата. Детето е оперирано с кръвоизливи към мозъка, то също е настанено в реанимация. Предстои полицията да ревизира дали детето е жертва на принуждение, само че нашите инспекции сочат натам, съобщи проф. Габровски. 

" 50 души с Коронавирус признаци са прегледани в Пирогов за денонощието. 5 от тях са имали потребност от хоспитализация с кислородно дишане ", заяви началникът на клиниката по неврохирургия в „ Пирогов “. 

198 639 души са минали през болница " Пирогов " през 2020 година 35 372 от тях са останали на лекуване. 13 000 души със признаци на COVID са минали за цялата година, 3000 са лекувани. Към момента 205 души с ковид се лекуват в болничното заведение. 

Отминава една доста тежка година, изпълнена с тестване, Темата на година беше ковид, само че думите на 2020 са " храброст " и " взаимност ". Смелостта на лекарите да се сблъскат с нещо непознато, смелостта на медиите, полицията, учителите и тези, които останаха вкъщи, съобщи проф. Габровски. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР