Снимка: Булфото30-годишният Мартин П. е бил предаден на съд с

...
Снимка: Булфото30-годишният Мартин П. е бил предаден на съд с
Коментари Харесай

Млад мъж започна работа в магазин във Варна. Опита да забогатее с далавери, но сметките му излязоха криви

Снимка: Булфото

30-годишният Мартин П. е бил предаден на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна за заграбване на пари като длъжностно лице и в изискванията на продължавано закононарушение от магазина, където работел като продавач-консултант. Деянието по член 201, алинея 1 от Наказателен кодекс се санкционира с отнемане от независимост до 8 години, като съдът може да постанови конфискация до една втора от имуществото на отговорния и да го лиши от право да заема избрана служба и да упражнява избрана специалност.

Младият мъж бил назначен на работа на 18 април 2017 година В магазина се предложили цигари и марков алкохол. Още със започване на работа там Мартин почнал да присвоява пари от продажбите. При закупуване на стока от клиент той я маркирал, оставял парите в касата, само че вместо да завърши сметката, изтривал маркираната стока, без да издаде касов бон. По-късно отварял касата и прибирал за себе си пари от продадените, само че немаркирани артикули.

На 8 май предходната година продавачка в магазина разкрила неналичия на избран тип цигари. Съобщила това на служителя, който отговарял за видеонаблюдението. Така било открито, че Мартин П. продава артикули, без да ги маркира и прибира парите по-късно.

Извършена била проверка в магазина. Липсвали 200 кутии цигари на стойност 1040 лв.. Подсъдимият признал всичко пред сътрудниците си и извиканите полицейски чиновници. Образувано било досъдебно произвеждане против него. В хода на следствието обаче Мартин П. не се признал за отговорен.

Предстои делото против него да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.

 

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР